Tgrt Haber

Xbox PC uygulamasına beklenen özellik geldi

01 Aralık 2023 20:46 - Güncelleme : 01 Aralık 2023 20:48
Xbox PC uygulamasına beklenen özellik geldi

Microsoft, Xbox PC uygulamasını taşınabilir oyun konsollarında daha kolay çalışabileceği şekilde güncelledi. Uygulama ASUS Rog Ally gibi cihazlarda çalışırken, konsolun ekranına göre otomatik kendini uyarlayacak.

Microsoft​, PC kullanıcıları için Xbox​ uygulamasında bir dizi yenilik ve kalite artırımı içeren güncellenmiş bir sürümü piyasaya sürdü. Yapılan değişiklikler arasında, özellikle taşınabilir oyun bilgisayarlarına odaklanan yeni 'Kompakt Mod' dikkat çekiyor.

Kompakt Mod, kullanıcılara yan menüyü daraltma imkanı sunarak küçük bir ekrana sahip cihazlarda daha fazla boş alan açılmasına imkan tanıyor. Ancak, bu özellik etkinleştirildiğinde, kullanıcılar yan çubuktan doğrudan yüklenen oyunlara erişimini kaybediyor ve bunlara sadece My Library bölümünden ulaşabiliyorlar.

Ayrıca, Kompakt Mod özelliğini etkinleştirmek için, profil simgenize tıklayarak etkinleştirilen açılır menü içinde bir düğme yerine ekranda doğrudan bir düğme bulunmuyor. Bu anlamda bu modu aktif etmenin bir tık zor olduğu düşünülüyor.

MICROSOFT, MODU VARSAYILAN HALE GETİRMEK İSTİYOR

Microsoft, ASUS gibi taşınabilir konsolu üreticileriyle iş birliği yaparak, özellikle ROG Ally gibi cihazlarda Kompakt Mod'u varsayılan olarak etkinleştirmeyi planladığını belirtti.

Xbox PC uygulamasına beklenen özellik geldi

Uygulamadaki diğer değişiklikler arasında, bildirimler bölümüne yapılan güncellemeler bulunuyor; burada artık tüm bildirimler yerine, sadece okunmamış bildirimleri görebilirsiniz. Ayrıca Xbox uygulamasını başlatırken karşılaştığınız sorunları çözebileceğiniz Oyun Servisi Onarım Aracı da kullanıma sunuldu.

Güncellenmiş Xbox uygulaması, Windows 10 ve 11 üzerinde kullanılabilir durumda ve Microsoft Mağazası'ndan indirilebilir durumda. Bu güncelleme, kullanıcıların taşınabilir oyun deneyimini daha kullanıcı dostu hale getirerek, oyun severlere daha rahat bir kullanım sunması bekleniyor.

XBOX GAME PASS ARALIK OYUNLARI AÇIKLANDI

Bu arada Microsoft, Xbox Game Pass platformuna sahip olanlara aralık ayında ücretsiz olarak sunacağı oyunları duyurdu. İşte Game Pass Aralık 2023 listesi:

- Remnant: From the Ashes (Bulut, Konsol ve PC) – 30 Kasım 
- Remnant II (Bulut, PC ve Xbox Series X|S) – 30 Kasım
- Spirit of the North (Bulut, Konsol ve PC) – 1 Aralık 
- SteamWorld Build (Bulut, Konsol ve PC) – 1 Aralık 
- Clone Drone in the Danger Zone (Bulut, PC ve Xbox Series X|S) – 5 Aralık 
- Rise of the Tomb Raider (Bulut, Konsol ve PC) – 5 Aralık 
- While the Iron’s Hot (Bulut, Konsol ve PC) – 5 Aralık 
- World War Z: Aftermath (Bulut, Konsol ve PC) – 5 Aralık 
- Goat Simulator 3 (Bulut, PC ve Xbox Series X|S) – 7 Aralık 
- Against the Storm (PC) – 8 Aralık 
- Tin Hearts (Bulut, Konsol ve PC) – 12 Aralık 
- Far Cry 6 (Bulut, Konsol ve PC) – 14 Aralık 

Kaynak: GSMArena
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...