Tgrt Haber

Xiaomi'nin en güçlü telefonu geliyor: Xiaomi 13 Pro canlı sızdırıldı, MIUI 14 arayüzü de ortaya çıktı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Gizmochina
19 Eylül 2022 11:20 - Güncelleme : 19 Eylül 2022 11:23
Xiaomi'nin en güçlü telefonu geliyor: Xiaomi 13 Pro canlı sızdırıldı, MIUI 14 arayüzü de ortaya çıktı

Xiaomi'nin, bir süredir üzerine çalıştığı amiral gemisi modeli Xiaomi 13 Pro canlı olarak sızdırıldı. MIUI 14 detayı da gözlerden kaçmadı.

İleri düzey amiral gemisi​ modelleriyle piyasaya damga vuran Xiaomi​, hız kesmeden yeni modeli için de çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Xiaomi 12Pro ile rekabetçi cihazını piyasaya süren firma, şimdi ise yeni yılın amiral gemisi telefonunu tanıtmaya hazırlanıyor. Çinli firmanın muhtemelen yıl sonunda karşımıza çıkaracağı Xiaomi 13 Pro, resmi lansmanına yaklaşırken canlı olarak sızdırıldı.

Her zaman olduğu gibi Xiaomi 13 ailesinin de en az iki modelden oluşması bekleniyor. Bunlar, Xiaomi 13 ve Xiaomi 13Pro olarak gelebilir. Öyle ki Xiaomi 13 Pro sızdırılarak geleceğini onayladı bile...

XIAOMI 13 PRO TASARIMI VE ÖZELLİKLERİ SIZDI

Sızdırılan görüntüye bakıldığında Xiaomi 13 Pro, geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan Xiaomi 12 Pro ile benzer bir ekran​ tasarımını benimseyecek. Cihazın 3.0Ghz hızında bir işlemciye ve 12 GB RAM'e sahip olacağı da ekran görüntüsünde açıkça görünüyor.

Öne çıkan bir diğer detay ise ortada hâlâ su damlası çentikli bir ekran olması. Şu anda yeni nesil ekran altı kamera teknolojisi piyasada yayılmaya devam ederken, Xiaomi'nin amiral gemisi modelinde çentik tasarımını devam ettirecek olması hayal kırıklığına neden olabilir.

Xiaomi'nin en güçlü telefonu geliyor: Xiaomi 13 Pro canlı sızdırıldı, MIUI 14 arayüzü de ortaya çıktı

Donanımsal özelliklerin yanı sıra yazılım tarafında da bazı bilgiler yer alıyor. Bu bağlamda Xiaomi 13 Pro, kutudan direkt olarak Android 13 tabanlı MIUI 14 arayüzüyle çıkacak. Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle donatılacak cihaza ayrıca, 50 Megapiksel çözünürlükte üç arka kameranın eşlik etmesi bekleniyor.

Kaynak: Gizmochina

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...