Tgrt Haber

Xiaomi 14 Ultra’nın tarihe geçecek kamera özellikleri ortaya çıktı: Bugüne kadarki en iyisi olacak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Digital Chat Station
29 Kasım 2023 12:15 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 12:17
Xiaomi 14 Ultra’nın tarihe geçecek kamera özellikleri ortaya çıktı: Bugüne kadarki en iyisi olacak

Xiaomi’nin yaklaşan amiral gemisi modeli Xiaomi 14 Ultra için yeni detaylar ortaya çıktı. Kamera özellikleri sızdırılan telefon, şirket tarihindeki en iyi kameraya sahip amiral gemisi olarak tarihe geçecek.

Xiaomi​ 14 serisi ile akıllı telefon​ pazarında ses getiren Xiaomi, bunu en iddialı telefonu olacak Xiaomi 14 Ultra ile sürdürmek istiyor.

Çinli firmanın halihazırda üst düzey kameraya sahip telefonları bulunuyor. Ancak  Xiaomi 14 Ultra tüm bunların ötesinde olacak. Üstelik güvenilir kaynaklara göre şirketin bugüne kadarki en iyi kameraya sahip telefonu da Xiaomi 14 Ultra olacak.

XİAOMİ 14 ULTRA KAMERASIYLA ÖNE ÇIKACAK

Çinli tanınmış blog yazarı Digital Chat Station’ın aktardığına göre Xiaomi 14 Ultra, tam odak uzaklığına sahip; 50+50+50+50 olmak üzere toplam dört ana arka kameraya sahip olacak. Bu lenslerin diyafram açıklığı da f/1.6-f/ 4.0 arasında değişiklik gösterecek.

Diğer yandan amiral gemisi telefonun 50 Megapiksel ana kamerasının Sony LYT900 sensör olduğu belirtiliyor. Aktarıldığı kadarıyla bu sensör, Sony IMX989'un optimize edilmiş versiyonu ve 1 inçlik süper dış tabana sahip.

Xiaomi 14 Ultra’nın tarihe geçecek kamera özellikleri ortaya çıktı: Bugüne kadarki en iyisi olacak

IMX989 ile karşılaştırıldığında bu sensör,  DCG çift dönüşüm kazancını destekliyor. Bilmeyenler için bu, pikselin iki farklı şarj voltajı amplifikatörüne sahip olduğu anlamına geliyor.

Teknik açıdan Xiaomi 14 Ultra, işlemci tarafında gücünü Snapdragon 8 Gen 3’ten alacak. Ayrıca telefonun 1TB’a kadar depolamaya sahip olacağı da paylaşılan bilgiler arasında.



Kaynak: Digital Chat Station
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...