Tgrt Haber

Xiaomi 14’ün resmi görselleri paylaşıldı: iPhone 15’i anımsatan tasarım

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Weibo
24 Ekim 2023 16:05 - Güncelleme : 24 Ekim 2023 16:10
Xiaomi 14’ün resmi görselleri paylaşıldı: iPhone 15’i anımsatan tasarım

Apple’ın iPhone 15’i piyasaya sürmesinin ardından gözler Android amiral gemisi modellerine çevrildi. Xiaomi’nin yeni amiral gemisi cihazları, 26 Ekim etkinliği öncesi resmi görselleriyle paylaşıldı.

Amiral gemisi modelleriyle Android​ akıllı telefon sektöründe önemli işlere imza atan Xiaomi​, birkaç gün içinde yani 26 Ekim’de Xiaomi 14​ serisini tanıtacak.

Dikkat çeken özelliklerle gelmesi beklenen bu telefon, aynı zamanda Xiaomi’nin yeni arayüzü HyperOS ile kutudan çıkan ilk model olma ünvanını taşıyacak. 

XİAOMİ 14 SERİSİNİN TASARIMI NETLEŞTİ

Her etkinlik öncesi olduğu gibi Xiaomi, yaklaşan modellerini bir kez daha tam haliyle gösterdi.  Üst düzey Leica kameralar ile donatılan Xiaomi 14 modeline ait resmi görüntüler Çinli firma tarafından paylaşıldı.

Xiaomi 14’ün resmi görselleri paylaşıldı: iPhone 15’i anımsatan tasarım

Paylaşılan resimlere göre Xiaomi 14’ün temelde beyaz bir renk seçeneği ile geleceği anlaşılıyor. Ayrıca Xiaomi 13 serisindeki kamera tasarımı da yerini yeni bir tasarıma bıraktı.

Yukarıdaki resimden Xiaomi 13 ve Xiaomi 14’ün kamera tasarımına bakabilirsiniz. Son olarak Xiaomi, yeni telefonlarını 26 Ekim’de tanıtacak.

XİAOMİ 14 PRO ÖZELLİKLERİ DE BELLİ OLDU

Shiftdelete'in aktardığına göre,  Xiaomi 14 Pro ‘nun ortaya çıkan tanıtım materyaline baktığımızda amiral gemisi akıllı telefonun model numarasının 23116PN5BC olduğu görülüyor. Sızan görsel, cihazın beklendiği gibi Qualcomm‘a ait Snapdragon 8 Gen 3​ işlemcisinden güç alacağını gösteriyor. Bu işlemci henüz çıkmadı ve önümüzdeki günlerde duyurulması bekleniyor. 

Öte yandan Xiaomi 14 Pro ‘nun selefi gibi IP68 sertifikasına sahip olacağı bilgisi yer alıyor. Yani toza ve suya karşı dayanıklılığı olacak. Son olarak akıllı telefonun Dolby Vision Atmos, Hi-Res ve Hi-Res Kablosuz ses özelliklerine sahip olacağı bilgisi de sızan tanıtım materyalinde yer alıyor. Model hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek için geçmiş sızıntılardan yola çıkabiliriz.

Kaynak: Weibo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...