Tgrt Haber

Xiaomi kullanıcıları dikkat! Üç modelin daha güncelleme desteği bitti

22 Ağustos 2023 11:49 - Güncelleme : 22 Ağustos 2023 17:20
Xiaomi kullanıcıları dikkat! Üç modelin daha güncelleme desteği bitti

Xiaomi güncelleme desteğini sonlandırdığı cihazlarını listelediği web sayfasına yeni telefonlarını ekledi. Üç model daha yazılım desteği almayacak telefonlar arasına sokuldu.

Xiaomi​, akıllı telefonlarına yeni özellikler kazandırırken bir yandan da eski modellerine yönelik güncelleme desteğini sonlandırıyor. Çinli teknoloji devi firma, üç adet cihazının daha fişini çektiğini duyurdu.

Xiaomi yazılım desteğini sonlandırdığı cihazlarını listelediği EOS (End of Life) isimli web sitesine yeni eklemeler yaptı. Buna göre, Redmi​ Note 9, Redmi 9 vePOCO​ M2 modelleri artık Xiaomi MIUI, Android ve güvenlik güncellemelerini almayacak.

Herhangi bir cihazın güncelleme desteğinin sonlandırılması, yazılımının"eski" olarak kalacağını gösteriyor. Bu durum, örneğin telefonda bir yazılım hatası tespit edilse bile düzeltilmeyeceği anlamına geliyor. Tabii ki Xiaomi çok ciddi bir sorun çıktığında ise tölerans gösteriyor ve o ana mahsus bir yazılım güncellemesi​ yayınlayarak problemi çözüyor.

XİAOMİ'NİN GÜNCELLEME POLİTİKASI NASIL İŞLİYOR?

Öte yandan Xiaomi'nin güncelleme politikası, iki farklı kategoriye ayrılıyor: Android sürümü güncellemeleri ve MIUI güncellemeleri. İlki Google'ın her yıl yayınladığı yeni Android işletim sistemi sürümlerini kapsarken, ikinci seçenek ise Xiaomi'nin MIUI kullanıcı arayüzünü ve yazılım özelliklerini içeriyor.

Android sürümü güncellemeleri konusunda Xiaomi'nin resmi bir açıklaması olmasa da, amiral gemisi modellerine 3 yıl, orta ve giriş seviyesi modellerine ise 2 yıl destek sunduğu biliniyor. Tabii ki bu süreler modele göre değişebiliyor. Örneğin Xiaomi Mi A serisi, Android One programına dahil olduğu için 3 yıl Android sürümü ve 4 yıl güvenlik güncellemesi aldı.

MIUI güncellemeleri konusunda ise Xiaomi çok daha cömert davranıyor. Xiaomi'nin neredeyse tüm modelleri, en az 4-5 yıl boyunca MIUI güncellemesi almaya devam ediyor. Bu güncellemeler sayesinde cihazlar yeni özellikler ve iyileştirmeler kazanıyor.

Kaynak: Xiaomi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...