Tgrt Haber

Xiaomi Mix Fold 3 Türkiye'de satılacak mı? Açıklama geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT HABER
17 Ağustos 2023 12:00 - Güncelleme : 17 Ağustos 2023 12:02
Xiaomi Mix Fold 3 Türkiye'de satılacak mı? Açıklama geldi

Teknoloji devi Xiaomi, geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdüğü katlanabilir cihazı Xiaomi Mix Fold 3'ü Çin dışındaki pazarlarda satışa sunup sunmayacağı konusunda açıklama yaptı.

Çinli teknoloji devi Xiaomi​, yeni katlanabilir akıllı telefonu olan Xiaomi Mix Fold 3 modelini geçtiğimiz günlerde tanıttı. 256GB depolama alanına sahip sürümü için 1240 dolar fiyat biçilen ileri seviye mobil cihazın 1TB'lık versiyonu ise 1515 dolar fiyat etiketiyle satışa sunuldu.

Xiaomi daha önce Mix Fold 1 ve Mix Fold 2 cihazlarını Çin​ Halk Cumhuriyeti'ne özel tutma kararı almıştı ve dış pazarlara getirmemişti. Şirket bu stratejisini Mix Fold 3 modelinde de devam ettireceğini açıkladı.

XİAOMİ MİX FOLD 3 ÇİN'E ÖZEL OLACAK

Xiaomi İletişim Direktörü Daniel Desjarlais, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Xiaomi Mix Fold 3'ün yalnızca Çin Anakarası'nda satışa sunulacağını doğrulayabilirim" diyerek, katlanabilir akıllı telefonun Avrupa ve Türkiye dahil olmak üzere, Çin dışındaki pazarlarda satışa sunulmayacağını belirtti.

https://twitter.com/Daniel_in_HD/status/1691674230243676301

Tabii ki bu açıklama, Mix Fold 3'ün Türkiye'de hiçbir şekilde kullanılamayacağı anlamına gelmiyor. Sadece resmi olarak satışa sunulmayacak. Kullanıcılar yine de alternatif yöntemler ile Mix Fold 3'ü Türkiye'ye getirtebilecekler.

Tabii böyle bir durumda telefonu pasaporta kaydettirmek da gerekecek. Yurt dışından getirilen telefonlar için kayıt harcı Temmuz ayında yapılan zam ile 6 bin TL'den 20 bin TL'ye yükseltilmişti. Öte yandan cihaz kayıtsız bir şekilde 120 gün (4 ay) boyunca kullanılabiliyor.

Xiaomi Mix Fold 3'ün 256 GB'lık sürümü, güncel dolar kuru ile yaklaşık olarak 34 bin TL, 1 TB'lık sürümü ise 41 bin TL'ye denk geliyor. Bu fiyatlara en az 20 bin TL IMEI kayıt ücreti de eklendiğinde, telefonu Türkiye'de kullanabilmek için ödenmesi gereken fiyat, 54 bin ile 61 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...