Tgrt Haber

'Xiaomi reklam kapatma' kolay olmayacak: Kullanıcıları üzen açıklama şirketten geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Authority
03 Ağustos 2024 16:05 - Güncelleme : 03 Ağustos 2024 16:05
'Xiaomi reklam kapatma' kolay olmayacak: Kullanıcıları üzen açıklama şirketten geldi

Xiaomi, telefonlarında sistem reklamlarını tek bir tuşla kapatma özelliği üzerinde çalıştığı iddiaları üzerine kullanıcılarını kızdıran bir açıklama yaptı. Çinli şirket, önceden yüklenmiş uygulamaları azaltsa da reklamları devre dışı bırakmayı kolaylaştırmayacak.

Xiaomi​, kullanıcılarına sunduğu uygun fiyatlı telefonlar ve yüksek performans deneyimi ile bilinirken, bazı cihazlarında kullanıcı arayüzünde reklamlar sunmasıyla da eleştiriliyor.

Xiaomi telefonlarında reklamları devre dışı bırakmak mümkün olsa da bu işlem birden fazla adım gerektiriyor. Son zamanlarda sızan bir bilgi, şirketin sistem reklamlarını tek tuşla kapatmayı sağlayacak bir seçenek üzerinde çalıştığını öne sürmüştü.

XİAOMİ REKLAM​ KAPATMA ÖZELLİĞİ GETİRECEK Mİ?

Android Authority, Xiaomi firmasına ulaşarak reklam kapatma özelliğiyle ilgili sızıntıyı sordu ve şirket şu cevabı verdi: 

"Önceden yüklenmiş uygulamaları ve içerik görüntüleme giriş sayfalarını azaltarak kullanıcı deneyimini iyileştirmek için bu konudaki iş stratejimizi yeniden optimize ediyoruz. Kullanıcılar bu sonuçları çok yakında gelecek amiral gemilerimizde görebilecekler. Bununla birlikte, felsefemiz tüm kullanıcılarımız için kolay erişilebilir ve faydalı değişiklikler yapmaktır, bu nedenle şu anda gerçekçi olarak yalnızca az sayıda kullanıcının keşfedip kullanacağı bir geçiş eklemeyi planlamıyoruz."

'Xiaomi reklam kapatma' kolay olmayacak: Kullanıcıları üzen açıklama şirketten geldi - 1. Resim

Halihazırda Xiaomi telefonlarda sistem genelindeki reklamları devre dışı bırakmak isteyen kullanıcılar, ayarlar menüsünde bulunan MSA uygulamasını devre dışı bırakmak zorunda kalıyor.

Ancak bu işlem bile sistem uygulamalarındaki reklamları tamamen devre dışı bırakmıyor. Bu yüzden her bir uygulamanın (örneğin Dosya Yöneticisi, Müzik, İndirilenler) ayarlar menüsüne gidip ayrı ayrı reklamları kapatmak gerekiyor.

Android Authority'nin değerlendirmesine göre, Xiaomi'nin önceden yüklenmiş uygulamaları azaltma konusunda adımlar atması sevindirici. Fakat sistem reklamlarını tek bir tuş ile devre dışı bırakma imkanının yakın zamanda HyperOS veya MIUI​'da sunulmayacak olması kullanıcıları hayal kırıklığına uğratıyor.

Kaynak: Android Authority
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...