Tgrt Haber

Xiaomi telefonlar, otel odalarındaki gizli kameraları tespit edebilecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: XiaomiTime
10 Ağustos 2024 10:55 - Güncelleme : 10 Ağustos 2024 10:55
Xiaomi telefonlar, otel odalarındaki gizli kameraları tespit edebilecek

Xiaomi, HyperOS 2.0 işletim sistemi ile kullanıcılara Wi-Fi ağları üzerinden gizli kameraları tespit etme özelliği sunacak. Bu yenilik, otel veya geçici kiralık ev gibi yerlerde kalıp gizliliğinden şüphelenen kullanıcıların işine yarıyor.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, HyperOS işletim sisteminin bir sonraki sürümü olan HyperOS 2.0'ı sunmaya hazırlanıyor. Bu sürümle birlikte kullanıcıların gizli kameraları tespit edebilmesine olanak tanıyan bir özellik kullanıma sunulacak.

GİZLİ KAMERALARIN YERİNİ Wİ-Fİ İLE TESPİT EDECEK

XiaomiTime sitesinin haberine göre HyperOS 2.0 sürümü, kablosuz yerel ağ (WLAN) sinyallerini kullanarak gizli kameraları tespit edebilecek. Bu özellik ile Xiaomi kullanıcıları Wi-Fi ağına bağlı şüpheli cihazları tarayarak olası gizli kameraların yerini öğrenmiş olacak.

Gizli Kamera Tespiti özelliğine ait olduğu iddia edilen birkaç ekran görüntüsünde "Gizliliğinizi ve kişisel güvenliğinizi korumak için gizli kameraları tespit edin" mesajı göze çarpıyor.

Xiaomi telefonlar, otel odalarındaki gizli kameraları tespit edebilecek - 1. Resim

Ekran görüntüleri ayrıca kullanıcıların tek bir dokunuşla şüpheli cihazları tarayabileceklerini gösteriyor. Özellik kullanıma sunulduğunda kullanıcıların "Taramayı Başlat" düğmesine dokunmaları ve tespit edilen cihazları beklemeleri gerekecek. Tarama bittikten sonra, sonuçlar herhangi bir kamera bulunup bulunmadığını gösterecek.

Bu yeni HyperOS 2.0 özelliği, Python tabanlı Ingram programından esinlenilerek geliştirildi. Ingram, IP adreslerini tarayarak kamera güvenlik açıklarını tespit eden, ayrıca sinyal gücü analizi, SSID yayını, MAC adresi tanımlama ve ağ trafiği analizi gibi özellikler sunan bir araç.

HYPEROS 2.0 NE ZAMAN ÇIKACAK?

Gizli kamera algılama özelliğini sunması beklenen HyperOS 2.0 bu yıl ekim ayında, Xiaomi'nin Ekim 2023'te Çin'de Xiaomi 14 serisinin lansmanıyla birlikte HyperOS 1.0'ı piyasaya sürmesiyle aynı zamanda piyasaya sürülecek.

Kaynak: XiaomiTime
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...