Tgrt Haber

Apple, Xiaomi'ye ilham verdi: Yeni özellik ortaya çıktı, yakında geliyor!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
29 Eylül 2022 11:43 - Güncelleme : 29 Eylül 2022 11:46
Apple, Xiaomi'ye ilham verdi: Yeni özellik ortaya çıktı, yakında geliyor!

Apple'ın iPhone'ların pil göstergesinde yaptığı değişiklik Xiaomi'ye de ilham verdi. Çinli üretici, MIUI arayüzünde yeni bir özelliği test etmeye başladı.

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi​,MIUI​ arayüzünde ve telefonlarında bazen Apple​'ı örnek alıyor. Örneğin iPhone​ X piyasaya çıktığında, Xiaomi​ de Mi 8 ve sonrası modelleri için çentik tasarımını kullanmıştı. Xiaomi​'nin Apple​'ı örnek aldığı aşikar. Şimdi de Çinli üreticinin MIUI arayüzünde yeni bir özelliği test ettiği ortaya çıktı. Apple​, iPhone​'ların pil göstergesi için güncelleme yaparken, Xiaomi​ de bu alanda önemli bir değişikliğe hazırlanıyor.

Sürekli gelişen MIUI​ arayüzü, Redmi, POCO ve Xiaomi telefonlarda milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Sahip olduğu özelleştirmeler ile kullanıcı dostu deneyim sunan MIUI​ arayüzü, yakında pilgöstergesini kişiselleştirmeye olanak tanıyacak. Bu özellik, Apple​'ın iPhone​'lara pil göstergesini getirmesinin ardından ortaya çıktı.

PİL GÖSTERGESİ ÖZELLEŞTİRİLEBİLECEK

Yakın zamanda ortaya çıkkan yeni bir sızıntı, Xiaomi​, Redmi ve POCO telefonlarda pil göstergesinin özelleştirebileceğini gösteriyor. KullanıcılarMIUI​ Teması aracılığıyla pil simgesinin görünümünü, şeklini ve boyutunu değiştirebilecek.

Yapılan bu güncelleme ile Xiaomi​, aslında Apple​'ın çok gündeme gelen pil göstergesi güncellemesinden daha fazlasını yapabildiğini gösteriyor. Zira bu özellik de, iPhone​'larda pil göstergesinin yeniden gösterilebilir olmasından sonra test edilmeye başladı.

Apple, Xiaomi'ye ilham verdi: Yeni özellik ortaya çıktı, yakında geliyor!

Şu anda test aşamasındaki özelliğin, önümüzdeki aylarda MIUI​ kullanan ve desteklenen tüm modellere sunulması bekleniyor. Ayrıca iPhone​ 14 Pro'lardaki 'Dynamic Island'a' benzer bir özelliğin geleceği de yine söylentiler arasında.

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...