Tgrt Haber

Xiaomi yaklaşan MIUI 14.5 sürümünü iptal etti! İşte sebebi

22 Haziran 2023 12:30 - Güncelleme : 22 Haziran 2023 12:31
Xiaomi yaklaşan MIUI 14.5 sürümünü iptal etti! İşte sebebi

Xiaomi'nin, MIUI 14'ün ara sürümü olarak piyasaya çıkması beklenen MIUI 14.5 güncellemesini iptal ettiği öne sürüldü. Peki neden?

Çinli teknoloji devi Xiaomi​'den, Android tabanlı MIUI​ 14.5 sürümünü bekleyen müşterilerine kötü haber geldi. Xiaomiui tarafından aktarılan bilgiye göre, şirket yaklaşan MIUI güncellemesini rafa kaldırdı.

Xiaomi'nin böyle bir karar alacağı hiç beklenmiyordu zira Xiaomi kullanıcıları, ana MIUI sürümlerine ek olarak bir de ara sürüm görmeye alışık. Örneğin MIUI 12'nin yayınlanmasından kısa bir süre sonra, arayüzdeki temel sorunları düzelten ve performans iyileştirmeleri getiren MIUI 12.5 Enhanced Sürümü yayınlanmıştı.

Şirket aynı stratejiyi MIUI 13'te de devam ettirmişti. Bununla birlikte MIUI 14'teki belli başlı sorunların düzeltileceği ve telefona yeni özellikler getirecek olan MIUI 14.5 sürümü bir süredir beklenmekteydi. Ancak gelen son haberlere göre, bu sefer farklı bir yol izleme kararı alan şirket odağını MIUI 15'e çevirmiş durumda.

MIUI 14.5 GELMEYECEK, MIUI 15 YOLDA

Xiaomiui'ye göre MIUI 14.5 pas geçilecek ve şirket sadece MIUI 15'i geliştirmeye odaklanacak. Bu karar her ne kadar kullanıcılar tarafından hoş karşılanmasa da, pek de mantıksız sayılmaz.

Xiaomi yaklaşan MIUI 14.5 sürümünü iptal etti! İşte sebebi

Zira Xiaomi gibi kendi kullanıcı arayüzünü geliştiren akıllı telefon üreticileri, Android sürümlerindeki yeni özellikleri ve iyileştirmeleri bu arayüzlerine uyarlamak için ekstra çaba sarf etmek zorunda. Örneğin Android 14​'teki bir özellik, bir telefonda sorunsuz çalışırken; MIUI arayüzüyle gelen başka bir Xiaomi cihazda problem çıkarabiliyor.

Bu durumun yaşanma sebebi, Android ile MIUI arasındaki optimizasyon sorunundan kaynaklanıyor ve Xiaomi'nin bu tarz sorunları düzeltmek için bir sürü test yapması gerekiyor. Şirket tamamen Android 14 tabanlı MIUI 15'e odaklandığından, yeni arayüzünü Android ile optimize etmek için daha fazla zaman kazanmış olacak.

MIUI 15 NE ZAMAN? MIUI 15 ALACAK TELEFONLAR

MIUI 15 kullanıcı arayüzü her şey yolunda giderse Kasım veya Aralık aylarında piyasaya çıkacak. Xiaomi 13 ve Redmi 12 gibi güncel akıllı telefonları kesin olarak Android 14 tabanlı MIUI 15 güncellemesini alacak. 

Bu modellere ek olarak güncelleme aşağıdaki cihazlara da ulaşacak:

  • Mi 10 / Mi 10 Pro / Mi 10 Ultra / Mi 10S
  • Mi 10T / Pro / Redmi K30S / Redmi K30 Pro / POCO F2 Pro
  • POCO X3 / POCO X3 NFC
  • Redmi Note 10 / Redmi Note 10 Lite
  • Redmi A1 / Redmi A1 Plus / POCO C40 / POCO C50
  • Redmi 10 Power / Redmi 10C / Redmi 10A / Redmi 10 India
  • Redmi Note 9 Pro / Redmi Note 9 Max / Redmi Note 9S

Kaynak: Xiaomiui.net, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Xiaomiui
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...