Tgrt Haber

Xiaomi'den beklenmedik hamle: Popüler model yeniden güncelleme alacak!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Xiaomiui
18 Ağustos 2023 15:58 - Güncelleme : 18 Ağustos 2023 15:59
Xiaomi'den beklenmedik hamle: Popüler model yeniden güncelleme alacak!

Xiaomi, daha önce güncelleme desteğini kaybeden modeller listesine birkaç cihaz eklemişti. Ancak Çinli üretici bu modellerden birini EOS listesinden geri çıkardı ve yeniden destek verecek.

Xiaomi​, tıpkı iPhone'lar gibi uzun süre güncelleniyor. Poco​'nun yanı sıra Redmi​ telefonlar, 3-5 yıl arasında yazılım güncellemesi alıyor. 

Elbette çok uzun vadede güncellemeler Android​ işletim sistemi için geçerli değil. Çinli firma, yeni geliştirdiği MIUI​ sürümlerini ve güvenlik güncellemelerini isteğe bağlı uzatabilir. Ancak Android güncellemeleri genelde Xiaomi cihazları için 2 yıl ile sınırlı kalıyor. Dolayısıyla bu telefonlar, artık sadece MIUI ve güvenlik yamalarını alabiliyor. Tabii ki miadı dolan modeller için MIUI güncelleme desteği de zamanı gelince kesiliyor. 

Redmi Note 9 Pro da o modellerden biriydi. Xiaomi'nin güncelleme desteğini sona erdirdiği bu telefon, şirketin en çok satan cihazlarından biri olarak kayıtlara geçti. İşte Note 9 Pro'nun popüler olması, onu yeniden güncelleme alacak modeller arasına girmesini sağladı.

REDMİ NOTE 9 PRO YENİDEN GÜNCELLEME ALACAK

Xiaomi, yazılım desteğini sona erdirdiği listeye (EOS) (End of support) Redmi Note 9 Pro modelini de eklemişti. Bu, cihazın artık yazılım tarafında hiçbir güncelleme almayacağı anlamına geliyor.

Fakat Çinli üretici alışagelmedik bir şey yaptı. Firmanın çok satan modellerinden Note 9 Pro bu listeden beklenmedik şekilde çıkarıldı.

Xiaomi'den beklenmedik hamle: Popüler model yeniden güncelleme alacak!

Şirketin Redmi Note 9 Pro'yu güncelleme almayacak modeller arasından çıkarması sürpriz oldu. Yani bu, ileride Note 9 Pro için yeni güncellemeler geleceğini işaret ediyor. Tabii ki bu güncellemelerin MIUI arayüzü mü yoksa güvenlik yamaları tarafında mı olacağı da belirsiz.

Kaynak: Xiaomiui

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yusuf20 Ağustos 2023 20:48

Evet en çok satan modeli hemen hemen note 8 pro niye 9 u seçti anlamadım

Kürşad 20 Ağustos 2023 14:54

Note 9s için demi geçerli?

Ali taşkıran 19 Ağustos 2023 21:05

Note 8 proyada bir el atsaniz

Ersin19 Ağustos 2023 14:17

Bide note 8 pro için gelse

Mehmet yüce 18 Ağustos 2023 18:24

Note 8 pro yada bekliyoz

Sonraki Haber Yükleniyor...