Tgrt Haber

Xiaomi’den Tesla’ya gözdağı veren video: Çok katlı otoparkta kendi kendine yer seçti…

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
02 Ocak 2024 17:54 - Güncelleme : 02 Ocak 2024 17:56

Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Xiaomi SU7 otomobil için Çinli marka yeni bir video paylaştı. Xiaomi, paylaştığı video ile hem rakiplerine gözdağı verdi hem de ilk otomobilinin yeteneklerini gösterdi.

Akıllı telefon devi Xiaomi​, geçtiğimiz haftalarda bir ilke imza atarak uzun süredir üzerine çalıştığı otomobilini tanıttı. Porsche ile benzerliğiyle dikkat çeken otomobil, Çinli firmanın en büyük kilometre taşlarından biri.

Piyasadaki pek çok otomobil devine rakip olan Xiaomi, tanıtımını gerçekleştirdiği SU7​ model elektrikli otomobilinin yeni ve bir o kadar da dikkat çekici videosunu paylaştı.

ÇOK KATLI OTOPARKTA SÜRÜCÜSÜZ YER SEÇTİ

Gelişmiş teknolojilere sahip olan Xiaomi SU7, Çin’deki bir mağazannın otoparkında çekilen videosu ile gündeme geldi. Teknoloji devi tarafından paylaşılan videoda SU7’nin, çok katlı otoparkta aracın sürücüsüz olarak kendi kendini park ettiği yetenekleri sergilendi.

Paylaşılan videoda SU7, sürücünün garaja bırakmasının ardından kendi kendine park yeri aramaya başlıyor. Ardından araba çok katlı otoparkta farklı seviyelerde yer seçiyor. Videoda bir Auidi marka araca yol vermesi de dikkat çeken detaylardan bir başkası. Zira tıpkı bir şoför varmışçasına hareket ediyor olması takdire şayan diyebiliriz. A7’ye yol veren Xiaomi SU7, daha sonradan üst kata doğru ilerliyor ve uygun bir yer bulmasının ardından kendi kendini park ediyor. 

Xiaomi’nin ilk otomobili SU7; lidar, kamera ve radarlarla donatıldı. Ayrıca bu otomobil otomatik otoyol sürüşü ve park etme özelliklerini de destekliyor. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...