Tgrt Haber

X'in yapay zekası Grok, kullanıcı verileriyle eğitiliyor: Kapatmak çok basit!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
27 Temmuz 2024 11:43 - Güncelleme : 27 Temmuz 2024 11:43
X'in yapay zekası Grok, kullanıcı verileriyle eğitiliyor: Kapatmak çok basit!

Elon Musk'ın satın aldıktan sonra Twitter ismini ve mavi kuş logosunu kullanmayı bıraktığı X, yapay zekası Grok'u eğitmek için kullanıcı verilerini kullanacak. Ancak kullanıcılar bu özelliği devre dışı bırakabiliyor. Peki X - Grok veri paylaşımı nasıl kapatılır?

X (eski adıyla Twitter), kullanıcı verilerini yapay zekası Grok​'u eğitmek ve ince ayar yapmak amacıyla kullanmak için yeni bir ayar ekledi.

Bu ayar, kullanıcı gönderilerinin, etkileşimlerinin, girdilerinin ve sonuçlarının Grok tarafından kullanılmasına izin veriyor. Aynı zamanda kullanıcıların bu verilerin kullanımını durdurma ve sohbet geçmişlerini silme imkanı da bulunuyor.

X'in yapay zekası Grok, kullanıcı verileriyle eğitiliyor: Kapatmak çok basit! - 1. Resim

X, gizlilik ayarlarına yeni bir onay kutusu ekledi. Varsayılan olarak işaretli olan bu kutu, kullanıcı verilerinin Grok'un hizmet sağlayıcısı xAI ile paylaşılabileceğini söylüyor. Kullanıcılar, bu ayarı devre dışı bırakarak verilerinin kullanımını durdurabilecek ve geçmiş sohbetlerini silebilecek.

GROK VE XAI İLE VERİ PAYLAŞIMI NASIL KAPATILIR?

Herhangi bir nedenle verilerinin Grok'u eğitmek için kullanılmasını istemeyen bir X kullanıcısıysanız, bu yeni ayarı devre dışı bırakabilir ve hatta Grok ile konuşma geçmişinizi silebilirsiniz. Ancak bu özellik X'in mobil uygulamasında bulunmuyor. Masaüstünde X hesap ayarları sayfanıza giderek kapatabilirsiniz.

X'in yapay zekası Grok, kullanıcı verileriyle eğitiliyor: Kapatmak çok basit! - 2. Resim

Aşağıdaki adımları uygulayarak X'in Grok ve xAI ile veri paylaşımı özelliğini kapatabilirsiniz:

1. Masaüstü cihaz kullanarak X'te "Ayarlar ve Gizlilik" sayfasına gidin. X'i açıp sol taraftaki panelde daire içinde elips simgesine tıklayarak ve "Ayarlar ve Gizlilik" öğesini seçerek sayfayı bulabilirsiniz.
2. Gizlilik ve Güvenlik bölümüne tıklayın.
3. Grok üzerine tıklayın. Buraya ulaşmak için biraz aşağı kaydırmanız gerekebilir. 
4. İşaretini kaldırmak ve ayarı devre dışı bırakmak için içinde beyaz bir onay bulunan mavi kutuya tıklayın. 

Grok ile konuşma geçmişinizi aynı konumdan, kırmızı metin içindeki 'Konuşma geçmişini sil' seçeneğine tıklayarak silebilirsiniz. 

X'in bu yeni ayarının herhangi bir düzenlemeyi veya yasayı ihlal edip etmeyeceği henüz belli değil. Ancak verilerini ve bilgilerini güvene almak kullanıcıların sorumluluğuna bırakılmış durumda.

Kaynak: TechCrunch

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...