Tgrt Haber

X’te yeni dönem: Elon Musk boşa çıkan hesapları satışa sunuluyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The New York Times
05 Kasım 2023 18:14 - Güncelleme : 05 Kasım 2023 18:17
X’te yeni dönem: Elon Musk boşa çıkan hesapları satışa sunuluyor

Elon Musk ile baştan aşağı değişen X, şimdi de boşa çıkan hesapları para karşılığında satışa sunacak. Bu adım şirketin gelirlerini arttırmak için atılan hamlelerden bir başkası.

Elon Musk’ın gelişi sonrası X’te köklü değişiklikler oldu. Twitter​ ve kuş yerini X’e bırakırken bu değişim çok dikkat çekmişti. Daha sonrasında ise uygulamaya gelen canlı yayın​, abonelik sistemi ve daha birçok yenilik dikkatleri üzerine çekmişti.

Şimdi ise X’te yeni bir döneme giriliyor. Geçtiğimiz aylarda Musk, uzun yıllar hesabına giriş yapmayan kullanıcıların hesaplarıı silmeye başlayacağını açıklamıştı. Bu rakam 1.5 milyarın üzerinde ve oldukça fazla. Ancak Musk gelire dönüştürecek yeni bir adım attı. Bu kapsamda boşa çıkan kullanıcı adları satışa çıkarılacak.

X’TE BOŞA ÇIKAN HESAPLAR SATIŞA SUNULACAK

The New York Times’ın haberine göre şirket, gelirlerini artırmanın farklı bir yolu olarak kullanıcı adlarını satmayı da düşünüyordu. Haber, X’in boşa çıkan kullanıcı adları için teklif verilebilecek çevrimiçi açık artırmalar düzenlemeyi düşündüğünü ve bu konuda çalışmalar yapıldığını ortaya koyuyordu. 

Şimdi ise firma boşa çıkan ya da kasıtlı olarak boşa çıkarılan kullanıcı adlarını satmaya başlıyor. Hatta bazı özel kullanıcı adları için firmanın bazı kişilere / kurumlara tam 50 bin dolarlık teklifler götürdüğü dahi aktarılıyor. 

Şirket içinde “Handle Team” olarak geçen bir ekibin, orijinal olarak kaydettiren kişiler tarafından kullanılmayan kullanıcı adlarının satın alınması için bir, “dijital kullanıcı adı marketi” üzerinde çalışmaya başladığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Kaynak: The New York Times

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...