X'ten filtreleme özelliği: Gönderiler daha kolay bulunabilecek
X, Premium aboneleri için iPhone kullanıcılarına özel yeni arama filtreleri ekledi. Bu özellik, kullanıcılara içerikleri tarih, dil, konum ve diğer kriterlere göre filtreleme imkanı tanıyor.
X (eski adıyla Twitter), X Premium aboneleri için yeni bir özellik hayata geçirdi. Tıpkı WhatsApp veya YouTube gibi uygulamalarda olduğu gibi artık mikroblog platformundaki kullanıcılar da içerikleri ararken filtreleyebilecek.
X'te tasarımcı olarak çalışan Andrea Conway'ın belirttiğine göre, yeni arama filtreleri şu an için yalnızca iPhone kullanıcılarına açık. Para vermeyenlerin kullanamayacağı bu özellik, gönderilerin tarih, dil, konum, gönderi etkinliği ve daha fazlası gibi kriterlere göre sıralanmasına olanak tanıyacak.
Yeni arama filtreleri sayesinde aranan bir içeriğin daha kolay ve hızlı bir şekilde bulunabileceği belirtiliyor.
GÖRÜNTÜLÜ VE SESLİ ARAMALARI HERKESE AÇTI
Öte yandan başlangıçta yalnızca premium kullanıcılar için yayınlanmış olmasına rağmen, yakın zamanda X'in sesli ve görüntülü arama özelliği tüm kullanıcılara açılmıştı. Aynı şeyi arama filtrelerinde de bir ihtimal görebiliriz.
Elon Musk, Twitter'ı satın aldığından beri, platformu Çin'deki WeChat'e benzer bir "her şey uygulamasına" dönüştürmek için çalışıyor. WeChat anlık mesajlaşma, sosyal medya ve mobil ödeme platformu olarak hizmet veriyor.
X, yakın zamanda yeni ödeme özelliklerinin tanıtılmasına zemin hazırlayan 15. para aktarma lisansı alarak bu yönde ilerliyor.
Ayrıca video yayın hizmetleriyle daha iyi rekabet edebilmek için X'te, tıpkı YouTube Premium'da olduğu gibi, videolarda kaldığınız yerden devam etmenizi sağlayan yeni bir özellik üzerinde de çalışılıyor.
KULLANICI SAYISI TARTIŞILIYOR
Bu arada X'in CEO'su, uygulamanın aylık 500 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu iddia ediyor. Ancak Statista gibi üçüncü taraf veri analitiği firmaları, aylık 368 milyon aktif kullanıcı civarında daha düşük bir rakam tahmin ediyor.
X, Elon Musk'un satın alınmasından sonra özel hale geldiğinden, artık kullanıcı verilerini kamuya açıklamak zorunda değil, bu da sayıların bağımsız olarak doğrulanmasını zorlaştırıyor.