Tgrt Haber

X'ten tarihi güncelleme! Instagram ve Tiktok'un huzuru kaçacak

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: tgrthaber.com
06 Haziran 2024 07:35 - Güncelleme : 06 Haziran 2024 07:36
X'ten tarihi güncelleme! Instagram ve Tiktok'un huzuru kaçacak

Sosyal medya platformu X, yeni güncellemesiyle, TikTok ve Instagram'a rakip oluyor. Eklenen özellikle birlikte kullanıcılara, ilgi alanlarına göre uyarlanmış kısa ya da uzun video akışı sunulacak.

SpaceX ve Tesla'nın sahibi, dünyaca ünlü ABD'li girişimci Elon Musk​'ın satın alarak Twitter​ olan ismini değiştirdiği X, devrim gibi bir değişikliğe gidiyor. Yeni eklenmesi planlanan özellikle X, kullanıcıların paylaştığı ve oluşturduğu video​ içeriklerini tek bir sekme altında izlemeyi mümkün kılmayı hedefliyor.

TARİH VERİLDİ

Söz konusu özelliğin eklense planlanan tarih de belli oldu. Şirket yönetiminden sızan bilgilere göre beta sürümünün bu yaz sonunda seçilmiş bir kullanıcı grubuna sunulması bekleniyor.

Söz konusu girişim, Musk'ın Ekim 2022'de platformu satın almasından bu yana gerçekleşen vizyonunun bir parçası olarak değerlendiriliyor
Bir zamanlar Twitter'a entegre edilen kısa biçimli video uygulaması olan Vine konsepti benzer şekilde atılmış bir adımdı.

MUSK ANKET YAPMIŞTI

Geçtiğimiz nisan ayında Musk, X hesabındaki yaklaşık 186 milyon takipçisi arasında düzenlediği ankettte, Vine özelliğinin geri getirilip getirilmemesi sorusunu sormuş ve  katılımcıların neredeyse yüzde 70'i bu fikre olumlu oy vermişti.

Vine, en çok revaçta olduğu dönemde 200 milyon kullanıcıya ulaştı. Ancak bu popülariteye rağmen Twitter, Vine'dan isteği şekilde gelir elde edemedi ve bu durum Vine'ın 2017'de kapanmasıyla sonuçlandı.

Diğer yandan olası TikTok yasağı, milyonlarca Amerikalının video paylaşımı X'i tercih etmesi anlamına gelebilir.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...