Tgrt Haber

Veda mektubuyla duyurdu: Ünlü teknoloji şirketinde büyük ayrılık!

30 Aralık 2022 17:25 - Güncelleme : 30 Aralık 2022 17:25
Veda mektubuyla duyurdu: Ünlü teknoloji şirketinde büyük ayrılık!

AB yaptırımlarıyla başı bir süredir dertte olan Yandex'in kurucusundan sürpriz ayrılık. Veda mektubuyla duyurdu.

Rus merkezli teknoloji şirketi Yandex'te şok ayrılık yaşandı. Haziran 2022'de AB'nin yaptırım listesine alınan teknoloji devi, bugün şirketin kurucusunun ayrıldığını duyurdu.

Rus basınında çıkan haberlere göre Arkadiy Voloj, Yandex çalışanlarına gönderdiği mektupta, şirketten ayrıldığını bildirdi.

VOLOJ, YANDEX'E VEDA ETTİ

Voloj, çalışanlara gönderdiği veda mektubunda  uluslararası bazı projelerle ilgileneceğini belirtirken, “Yandex yönetimi şu anda şirket için yeniden yapılanma süreci geliştiriyor ve bence yeni şartlarda bu makul ve gerekli. Yeni yıl umarım hepinize barış getirir.” ifadelerine yer verdi.

Veda mektubuyla duyurdu: Ünlü teknoloji şirketinde büyük ayrılık!

Voloj için bu aynı zamanda ikinci bir veda da sayılabilir. Zira daha önce Yandex'in kurucusu, Haziran 2022'de AB tarafından yaptırım listesini alınınca Yandex genel müdürlük ve genel kurulu üyeliği görevlerinden de ayrılmıştı. 

Yandex, Rusya’nın yanı sıra 10 ülkede faaliyet gösteriyor.

 

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...