Tgrt Haber

Yanlış bilginin önüne geçilecek: Twitter ''Topluluk Notları'' özelliğini kullanıma sundu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Twitter Blog
12 Aralık 2022 09:52 - Güncelleme : 12 Aralık 2022 09:53
Yanlış bilginin önüne geçilecek: Twitter ''Topluluk Notları'' özelliğini kullanıma sundu

Son dönemde yapılan güncellemeler ile çok daha iyi hale getirilen Twitter, yanlış bilginin yayılmasını önlemek için ''Twitter Topluluklar'' özelliğini devreye aldı.

Elon Musk​ ile baştan aşağı yenilenen Twitter​, bugün itibariyle yeni bir özelliğe daha kavuştu.

Daha önce 2019'da eski Twitter CEO'su tarafından; hatalı ve yanlış bilginin önüne geçmek için önerilen ''Topluluk Notları'' tüm dünyada sunulmaya başladı.

YANLIŞ BİLGİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Community Notes olarak adlandırılan özellik, Twitter'a göre şöyle açıklanıyor: 

“Topluluk Notları, yanlış potansiyeline sahip Tweetlere hep birlikte bağlam eklemeleri için Twitter kullanıcılarını destekleyerek daha bilgili bir dünya oluşturmayı amaçlar. Katkıda bulunanlar istedikleri Tweete not bırakabilir; yeterli sayıda farklı görüşe sahip katkıda bulunan notu yararlı olarak değerlendirirse not, Tweette herkese açık olarak gösterilir. Süreç açık ve şeffaftır.

Bu nedenle, Topluluk Notları algoritmasını, özelliğe güç veren verilerle birlikte açık kaynaklı ve GitHub’da herkese açık hâle getirdik. Böylece, isteyen herkes özelliği denetleyebilir, analiz edebilir ve geliştirme önerisinde bulunabilir.” 

Topluluk Notları'nın çalışma modu, esas olarak, uzun içerikle yorumlanabilen belirli tweet'lerin altına ek açıklamalar eklemektir. Açıklama içeriği, kullanıcıların yararlı olup olmadığına cevap vermeleri veya açıklama için yorum seçmelerine de olanak tanıyor.

 

Kaynak: Twitter Blog

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...