Tgrt Haber

Yanlışlıkla açılan uçak modu, yaşlı kadını 670 bin TL dolandırılmaktan kurtardı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Neowin.net
17 Şubat 2024 11:30 - Güncelleme : 17 Şubat 2024 11:30
Yanlışlıkla açılan uçak modu, yaşlı kadını 670 bin TL dolandırılmaktan kurtardı

Neredeyse her gün karşımıza çıkmaya başlayan dolandırıcılık vakasında, bu kez kurban 85 yaşındaki bir kadındı. Slovakya'da gerçekleşen olayda, kurban tam 21 bin 500 dolarını kaptırmaktan son anda kurtuldu. Hem de yanlışlıkla açtığı "uçak modu" sayesinde.

Slovakya​'da 85 yaşındaki bir kadın​, dolandırıcılar tarafından gerçekleştirilen vishing (telefonla yapılan dolandırıcılık) olayından "yanlışlıkla" açtığı uçak modu sayesinde kıl payı kurtuldu. Slovakya polisi tarafından paylaşılan bilgiye göre, olay şöyle gerçekleşti:

Dolandırıcı, kadını telefonla arayarak kendisini torunu gibi tanıttı ve "büyükannesine" paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Daha sonra kadın da gerçek torunu zannettiği kişinin talebi üzerine bankadaki 21 bin 500 dolarını (670 bin TL) çekti ve "sahte toruna" teslim etmek üzere bir hasteneye buluşmaya geldi.

Ancak yaşlı​ kadın, tesadüfen telefonunun uçak moduna alındığını fark etti ve haliyle dolandırıcıyı geri arayamadı. Durumu çözmek için bölgedeki bir güvenlik görevlisinden yardım istedi fakat uçak modunu bir türlü devre dışı bırakamadılar.

Yaşlı kadın, çareyi güvenlik görevlisinin telefonuyla gerçek torununu aramakta buldu. Gerçek torunun paradan hiçbir bilgisi olmadığını söylemesi üzerine dolandırıcılıkla karşılaştıklarını anladılar. Daha sonra kadın parayı bankaya geri yatırmak üzere güvenlik eşliğinde götürüldü.

DOLANDIRICILAR ÖZELLİKLE YAŞLILARI HEDEF ALIYOR

Kimlik avının telefonla yapılan bir çeşidi olan bu vishing saldırıları son derece popüler ve tehlikeli olarak biliniyor. Maddi hasar genellikle beş haneli rakamlara kadar ulaşıyor hatta bazen daha da fazla olabiliyor. Dolandırıcılar, yaşlıların bilgisizliğinden faydalanarak birikimlerini birkaç saat içinde ellerinden alabiliyorlar.

Kaynak: Neowin.net
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...