Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
18 Eylül 2024 - 14:29

NASA paylaştı: 250 milyon ışık yılı uzaklıktan gelen korkutucu ses!

NASA, 250 milyon ışık yılı uzaklıktaki Perseus galaksi kümesinin merkezindeki kara delikten yayılan akustik dalgaları insan kulağı tarafından duyulabilir hale getirerek tüyler ürpertici bir ses kaydı yayınladı. 2003 yılında keşfedilen bu dalgalar, orijinal frekanslarından 57 ve 58 oktav yukarıya taşındı.
Teknoloji - Teknoloji
18 Eylül 2024 - 14:04

İstanbul'da ambulanslar için yapay zeka dönemi: Doğru hastane seçimi otomatik gerçekleşiyor

İstanbul'da sağlık hizmetleri, yapay zeka destekli bir sistemle acil vakalarda hastaların en uygun hastaneye yönlendirilmesiyle daha hızlı ve etkili hale getirildi. İl Sağlık Müdürlüğü'nün yürüttüğü projeyle, 347 ambulans ve 6 bin sağlık personeli sayesinde vakalara müdahale süresi kısalırken, trafikteki zorluklar da aşılmaya çalışılıyor.
 - Elon Musk'ın çığır açacak cihazına onay çıktı
18 Eylül 2024 - 11:53

ABD, Neuralink'in görme kaybını çözen cihazı "Blindsight" için kararını verdi

Elon Musk’ın kurucusu olduğu Neuralink'in görme engellilere yönelik geliştirdiği "Blindsight" adlı cihaz, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından "çığır açan cihaz" ünvanını aldı. Cihaz, başlangıçta düşük çözünürlükte görme imkanı sağlarken, ileride doğal insan görüşünden daha iyi olma potansiyeline sahip.
Teknoloji - Teknoloji
18 Eylül 2024 - 10:50

EA, FC25 Ultimate Team oyuncuları için yeni sosyal medya uygulamasını duyurdu

EA, gerçek spor dünyasıyla sanal oyun deneyimlerini bir araya getiren yeni bir sosyal uygulamasını duyurdu. Bu uygulama, futbol odaklı başlayarak haberler, skorlar, istatistikler sunacak ve EA Sports FC25 gibi oyunlarla bağlantılı ödüller kazandıracak. İşte detaylar!
Teknoloji - Teknoloji
18 Eylül 2024 - 10:28

Selçuk Bayraktar paylaştı: Türkiye'nin insansız savaş uçağı KIZILELMA'dan yeni görüntüler

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı olan Bayraktar KIZILELMA'nın yeni fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaştı. Milli olarak geliştirilen uçağın fotoğrafları kısa sürede büyük ilgi ve beğeni topladı. Peki Bayraktar KIZILELMA özellikleri neler?
Teknoloji - Teknoloji
18 Eylül 2024 - 09:55

OpenAI o1-mini artık ücretsiz: İşte kullanım aşamaları

OpenAI, yeni dil modeli o1-mini'yi duyurdu ve ücretsiz ChatGPT kullanıcılarının erişimine açtı. Özellikle kod üretimi için optimize edilen bu model, karmaşık problemleri hızlı çözme yeteneğiyle dikkat çekiyor. Peki OpenAI o1-mini nasıl ücretsiz kullanılır?
Teknoloji - Teknoloji
18 Eylül 2024 - 09:20

Lotus Theory 1, 1000 beygirlik süper otomobil olarak tanıtıldı: İşte teknik özellikleri

Lotus, yeni elektrikli süper otomobil konsepti Theory 1 ile otomotiv dünyasında büyük heyecan uyandırdı. Tam 1000 beygir gücü ile performans canavarı olduğunu gösteren otomobil, yüzde 85 oranında üretime hazır. İşte Lotus Theory 1 teknik özellikleri!
 - Yeni özelliği ile çok konuşulacak
18 Eylül 2024 - 00:06

WhatsApp yeni özelliği ile kullanıcılarına para kazandıracak! 

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp yeni özelliği ile kullanıcılarına para kazandırmayı hedefliyor. WhatsApp deneme aşamasındaki yeni özelliğini tüm kullanıcılarına açtığında para kazanma özelliği kullanıma açılacak. İşte herkesin merakla beklediği güncellemenin detayları... 
Teknoloji - Teknoloji
17 Eylül 2024 - 22:52

Son dakika | X'te (Twitter) video oynatma sorunu! 

Son dakika haberi: Sosyal medya platformu X'te (eski adı ile Twitter) video oynatma sorunu yaşadı. Kullanıcılar videoların ilk saniyesini izledikten sonra donma sorunu ile karşılaştı. Genellikle masaüstü kullanıcılarında görülen bu sorun sosyal medyada gündem oldu. Kullanıcılar 'Twitter çöktü mü' ve 'X'te sorun mu var' soruları ile araştırma yaptı.
 - Bayraktar Akıncı'dan tam isabet
17 Eylül 2024 - 20:51

Bayraktar Akıncı'dan TOLUN IIR ile tam isabet başarısı!

Bayraktar Akıncı TİHA'nın, tamamen yerli imkanlarla geliştirilen TOLUN IIR güdümlü mühimmatıyla gerçekleştirdiği başarılı atış testi, Türkiye'nin hava savunma sistemlerindeki yerlileşme hedeflerine bir adım daha yaklaştığını gösterti. Bayraktar AKINCI TİHA, milli olarak geliştirilen kızılötesi arayıcı başlıklı güdümlü mühimmat TOLUN IIR ile gerçekleştirdiği atış testinde hedefi tam isabetle vurdu...
Teknoloji - Teknoloji
17 Eylül 2024 - 17:40

Microsoft, Game Pass Eylül 2024 kataloğunu güncelledi: 3 popüler oyun platforma geliyor

Microsoft, Game Pass Eylül 2024 kataloğunu büyütüyor. 19 Eylül'den itibaren, Frostpunk 2 dahil olmak üzere 4 yeni oyun platforma eklenecek, 9 oyun kaldırılacak. İşte Game Pass'e eklenecek ve çıkartılacak oyunlar.
 - Kullanıcı hesaplarına kısıtlama geliyor
17 Eylül 2024 - 16:56

Instagram'da 18 yaşından küçükler için yeni dönem: Ebeveynler artık her şeyi görebilecek!

Instagram, 2025 itibarıyla dünya genelinde çocuk kullanıcılarının güvenliğini artırmak amacıyla gizlilik ayarlarında kapsamlı bir güncellemeye gidiyor. Ebeveynler, çocuklarının kimlerle mesajlaştığını izleyebilecek ve çocuklar sadece takip ettikleri kişilerle etkileşim kurabilecek
 - Türk profesör Kastamonu'da buldu
17 Eylül 2024 - 16:17

Dünyada 7 tane var, biri Kastamonu'da! Türk profesör, "denizlerin dinozoru"nu anlattı

Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde, Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Cemal Tunoğlu tarafından yaklaşık 65-70 milyon yıl önce yaşamış dev deniz sürüngeni Mosasaurus hoffmanni'ye ait nadir bir fosil keşfedildi. Fosil, çene kemiği ve sivri dişlerden oluşuyor ve Türkiye'de ve Asya'da ilk kez bulunmuş olmasıyla dikkat çekiyor. Dünya genelinde sadece 7 bölgede tespit edilen bu fosil, bilim dünyasında "denizlerin dinozoru" olarak adlandırılıyor.
Teknoloji - Teknoloji
17 Eylül 2024 - 15:31

Türk mühendislerden çevreci yalıtım malzemesi: Kendi kendini temizleme özelliği ile rakiplerine fark attı

TEKNOFEST 2024 Antalya finalinde "Ticarileşme Potansiyeli Ödülü" kazanan ÇOMÜ Eko Titans takımı, bor ve kaolin madenlerinden ürettikleri çevreci ve yenilikçi jeopolimer levhalarla başarıya ulaştı. Isı yalıtımı, yanmazlık ve kendi kendini temizleme özelliklerine sahip bu levhalar, yüzde 80 daha az karbon salınımıyla üretiliyor ve farklı dekoratif uygulamalar için kullanılabiliyor. Takım kaptanı Gürkan Akarken ve danışman Prof. Dr. Uğur Cengiz, ürünü ticarileştirmeyi hedefliyor.
 - Instagram'daki popüler özellik geliyor
17 Eylül 2024 - 14:38

WhatsApp durumlarına Instagram'daki gibi kişi etiketleme özelliği geliyor: Ancak bir fark var

WhatsApp, durum güncellemelerinde kişi etiketleme özelliğini test ediyor ve bu özellik şu an Android beta kullanıcıları için kullanılabilir durumda. Bu işlev, Instagram'da da var fakat WhatsApp'taki etiketleme sistemi çok büyük bir farkla geliyor. İşte detaylar!
Teknoloji - Teknoloji
17 Eylül 2024 - 13:54

Galaxy S25 Ultra ile iPhone 16 Pro Max karşılaştırıldı: Çerçeve farkı gözlerden kaçmadı

Apple, iPhone 16 serisini tanıttı. Şimdi Samsung'un amiral gemisi modellerinin piyasaya sürüleceği gün için geri sayıma geçildi. iPhone 16 Pro Max, ince çerçeveleri sayesinde Galaxy S24 Ultra'dan bir gömlek daha üstün. Ancak Güney Koreli şirket, aradaki farki S25 Ultra ile kapatabilir. Peki Galaxy S25 Ultra ne zaman tanıtılacak ve özellikleri nasıl olacak?
Teknoloji - Teknoloji
17 Eylül 2024 - 12:05

MacBook'ta 76 tane güvenlik açığı tespit edildi: Apple'dan acil güncelleme!

Apple, yeni macOS 15 Sequoia sürümünü kullanıcılarla buluşturdu. Güncelleme, pencere yerleştirme, iPhone ekranını Mac'e yansıtma ve yeni "Parolalar" uygulaması gibi özelliklerle birlikte 76 güvenlik açığını kapatan yamalar içeriyor. İşte detaylar!
Teknoloji - Teknoloji
17 Eylül 2024 - 11:38

Elektrikli Tesla Semi, yanarak kül oldu: Söndürmek için harcanan su miktarı dudak uçuklattı!

Geçtiğimiz ay, Tesla'nın tamamen elektrikli tırı Semi modeli ilk kez kaza yaptı ve çıkan batarya yangını aracı tamamen kül etti. Yetkililerin raporuna göre, kazanın ardından yangın başladı ve itfaiye ekipleri yangını söndürebilmek için yaklaşık 1 gün uğraştı. Olayın nedeni araştırılmaya devam ederken, yangını söndürmek için harcanan su miktarı belli oldu.
 - Kullanıcılara gönderdiği bildirim korkuttu
17 Eylül 2024 - 10:50

Instagram ücretli mi oluyor? iOS 18 bildirimi kullanıcıları endişelendirdi

Instagram, iOS 18 kullanıcılarına gönderdiği bir bildirimde, kişiselleştirilmiş reklamlar sunmaya devam edebilmek için takip izni talep etti ve bu iznin Instagram'ın ücretsiz kalmasına yardımcı olacağını belirtti. Bu mesaj, bazı kullanıcıların "Instagram ücretli mi olacak?" sorusunu sormasına yol açtı. Ancak işin aslı çok farklı.
 - Rus medya kuruluşlarına yaptırım!
17 Eylül 2024 - 10:22

Meta'dan Rus medya kuruluşlarına yaptırım! Tek tek yasakladı

Facebook ve Instagram'ın sahibi Meta'dan Rus medya kuruluşlarına yönelik bir yaptırım kararı geldi. Bahsi geçen medya kuruluşlarının 'dış müdahale faaliyetleri' gösterdikleri öne süren Meta, Rossiya Segodnya ve devlet kanalı RT dahil bazı Rus medya kuruluşlarını platformlarından yasakladığını açıkladı.
Sona Git