Tgrt Haber

Yapay zeka ChatGPT, Google'ın sonunu mu getiriyor? Gmail geliştiricisinden çarpıcı açıklamalar, 'iki yılı var'!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
01 Şubat 2023 12:10 - Güncelleme : 01 Şubat 2023 12:13
Yapay zeka ChatGPT, Google'ın sonunu mu getiriyor? Gmail geliştiricisinden çarpıcı açıklamalar, 'iki yılı var'!

Son dönemin trendlerinden ChatGPT giderek popüler hale geldi. Google'ın bile kırmızı kod olarak bildirdiği yapay zeka, şimdi teknoloji devini koltuğundan etmeye hazırlanıyor.

Son birkaç aydır teknolojideki en büyük trend, şüphesiz ChatGPT​'nin yükselişi oldu.

2022'nin sonlarında piyasaya sürülen ve OpenAl tarafından geliştirilen yapay zeka​ sohbet robotu, Google​'ın bile 'kırmızı kod' verip mücadele ettiği Al teknolojilerinden biri olarak kayıtlara geçti.

GOOGLE'IN İŞLERİ BOZULACAK

Dünyanın en büyük arama motorlarından Google, yıllardır popüler ve bu alanda henüz çok güçlü bir rakibi yoktu.

Fakat doğal insan dilini kullanan yapay zeka ChatGPT, Google'ı tahtından edecek gibi görünüyor.

Öyle ki Google hizmetlerinden Gmail'in geliştiricisi, bu konuya karşı yaptığı dikkat çeken açıklamalarla gündeme bomba gibi düştü.

Twitter üzerinden düşüncelerini aktaran Gmail geliştiricisi Paul Buchheit, Google için işlerin iki yıl içinde bozulacağını ve yapay zekanın teknoloji devine büyük zararlar vereceğini ifade etti. Paylaşılan tweet'teki açıklama ise şöyle:

'' Google'ın tamamen kesintiye uğramasına yalnızca bir veya iki yıl kalmış olabilir. AI, kârlarının çoğunu elde ettikleri arama motoru​ sonuç sayfalarını ortadan kaldıracaktır. ''

Yapılan açıklamada Gmail geliştiricisi, Google'ın reklam arama motoru reklamcılığının risk altında olduğunu vurguladı. Yakın zamanda kırmızı kod verilen ChatGPT ise bu rekabette en büyük isimlerden biri olma yolunda.

ChatGPT, arama motorlarından daha iyi sonuçlar sunarak kullanıcıya farklı bir deneyim sunuyor.

Google veya başka bir arama motorundan bir şey aramaktansa, ChatGPT'de sadece arama çubuğuna bir şeyler yazarak tıpkı bir uzmandan bilgi alıyormuş gibi sonuçlar alabiliyorsunuz.

Yapay zekaya dayalı ChatGPT, tüm bu özellikleri sayesinde Google'ın en büyük rakiplerinden biri olarak gösteriliyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...