Tgrt Haber

Yapay zeka ChatGPT sunucularına saldırı: Kullanılamaz hale geldi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
09 Kasım 2023 10:17 - Güncelleme : 09 Kasım 2023 10:19
Yapay zeka ChatGPT sunucularına saldırı: Kullanılamaz hale geldi

Popüler yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’deki aksamaların nedeni belli oldu. Düzenlenen DDoS saldırısı chatbot’u kullanılamaz hale getirdi.

Yapay zeka​ sohbet robotu ChatGPT​, kısa sürede milyonlarca kullanıcıya ulaştı. Artan popülaritesinin yanı sıra her geçen gün yeni bir yetenek kazanan sohbet robotu, son iki gündür erişimle ilgili problemler yaşıyordu.

OpenAI​, yaşanan bu sorunun kaynağını buldu. Yapılan açıklamada sohbet robotuna DDoS saldırısı düzenlendiği, bu yüzden kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

CHATGPT’YE DDOS SALDIRISI DÜZENLENDİ

Bilmeyenler için DDoS yani Distributed Denial-of-Service, internete bağlı bir hostun hizmetlerini geçici veya süresiz olarak aksatarak, bir makinenin veya ağ kaynaklarının asıl kullanıcılar tarafından ulaşılamamasını hedefleyen bir siber saldırı türü olarak uzun yıllardır var olan bir şey. Öyle ki zaman zaman popüler internet sitelerine de benzer saldırılar görebilmek mümkün.

ChatGPT’ye yönelik bu trafik saldırısı nedeniyle platformun API’ı da bozuldu, bu nedenle platformu kullanan diğer hizmetlerde de 90 dakika boyunca büyük aksaklıklar yaşandı. Ancak şu an için sorun ortadan kalkmış gibi görünüyor. ChatGPT’yi kaldığınız yerden kullanmaya devam edebilirsiniz.



Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...