Tgrt Haber

Yapay zeka devrimi resmen başlıyor: Microsoft, ChatGPT anlaşmasını duyurdu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Microsoft
17 Ocak 2023 14:50 - Güncelleme : 17 Ocak 2023 14:53
Yapay zeka devrimi resmen başlıyor: Microsoft, ChatGPT anlaşmasını duyurdu

Yapay zeka önümüzdeki günlerde adından daha çok söz ettirecek. Microsoft, bir süredir satın alacağıyla haberlere konu olan ChatGPT anlaşmasını doğruladı.

Teknolojinin gelişimi her geçen gün devam ederken, yapay zeka​ da adından sıkça söz ettirmeye başladı. 2022'nin sonlarında trend haline gelen ve Google'ın bile şirket bünyesinde 'kırmızı kod' olarak bildirdiği ChatGPT​, artık Microsoft​ bünyesinde de hizmet edecek.

OpenAl tarafından geliştirilen, doğal diyalog dil olarak da tanımlanan ChatGPT verdiği birbirinden ilginç ve hızlı cevaplarla kullanıcının odak noktası haline geldi. Sürekli gelişen ve farklı amaçlar için de kullanılmaya başlayan yapay zeka sohbet robotu, artık Microsoft bünyesinde hizmet verecek.

MİCROSOFT, CHATGPT'Yİ AZURE'YE ENTEGRE EDECEĞİNİ DUYURDU

ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAl'a 1 milyar dolar yatırım yapan Microsoft, söylentilerin ardından ortaya çıkan iddiaları resmen doğruladı.

Microsoft CEO'su Satya Nadella; Azure bulut platform kullanıcılarının daha fazla yapay zeka uygulama işlevinden faydalanabilmesi için ChatGPT'yi entegre edeceğini duyurdu.

Nadella bu önemli gelişmeyi Twitter'dan aktarırken, yapay zekanın Microsoft ile anlaştığı haberleri de bu sayede doğrulanmış oldu. Öte yandan yapay zekanın yakında Bing arama motoruna geleceği de yine Microsoft tarafından resmi olarak doğrulandı. Kullanıcılar artık arama motorunda çok daha iyi sonuçlar elde edebilecek.

https://twitter.com/satyanadella/status/1615156218838003712

Bilmeyenler için ChatGPT, daha doğal ve insancıl cevaplar veren gelişmiş bir sohbet robotu. Kullanıcıların ihtiyacını rakiplerinin ötesinde cevaplarla karşılayan yapay zeka, milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor.

Kaynak: Microsoft
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...