Tgrt Haber

Yapay zeka 'Galaxy AI' Samsung cihazlara geliyor! Ama herkes alamayacak, işte destekleyen modeller

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Teknoweek
28 Ocak 2024 10:23 - Güncelleme : 28 Ocak 2024 10:24
Yapay zeka 'Galaxy AI' Samsung cihazlara geliyor! Ama herkes alamayacak, işte destekleyen modeller

Galaxy S24 serisiyle karşımıza çıkan ve One UI 6.1'in bir parçası olan Galaxy AI, eski Galaxy cihazlara gelmiyor. Samsung, hangi telefonların yeni özelliğe kavuşup kavuşmayacağını açıkladı.

Galaxy S24​ serisinin tanıtımıyla birlikte Samsung​, yeni arayüz güncellemesi One UI 6.1​'i de piyasaya sürdü. 

Şu anda Galaxy S24 dışında mevcut kullanıcıların tamamı One UI 6.0 güncellemesini kullanıyor. Ama ilerleyen günlerde onlarca model bu arayüz güncellemesine kavuşacak. Yapay zekaGalaxy AI​'i beraberinde getirecek bu güncellemenin desteklediği model sayısı bir hayli az olacak. İşte Samsung'a göre Galaxy AI özelliğini alacak ve almayacak modeller.

GALAXY AI BU TELEFONLARA GELMİYOR

Öncelikle Galaxy S23 serisinin tamamı, Galaxy Tab S9 serisi, Galaxy Z Flip 5 ve Fold 5 modelleri kesin olarak Galaxy AI özelliğini alacak.

En dikkat çeken ise 2023 öncesi modeller. Samsung, 2022 model Samsung cihazların Galaxy AI özelliğinden kesinlikle faydalanamayacağını doğruladı. 

Yapay zeka 'Galaxy AI' Samsung cihazlara geliyor! Ama herkes alamayacak, işte destekleyen modeller

Bu kapsamda ithome.com sitesinin aktardığına göre Galaxy AI, Galaxy S22 serisinin yanın sıra 2023’ten önce piyasaya çıkan hiçbir telefona gelmeyecek.

Konuya ilişkin Samsung'un açıklaması ise şöyle:

” Yapay zeka deneyimlerimizin zaman içinde (mobil cihaz) performansıyla desteklendiğinden emin olmak istiyoruz ve bu da CPU ve GPU gücü gerektiriyor.

… Galaxy AI’nin Galaxy S24 serisinde iyi çalıştığını biliyoruz ve aynı zamanda Galaxy S23 serisinde de iyi çalışacağını biliyoruz. Ancak sıradan kullanıcıların yapay zekayı ne kadar yoğun bir şekilde kullanacağını ve bu yoğunluğun cihaz kaynaklarını ve bulut kaynaklarını nasıl etkileyeceğini bilmiyoruz.

Öncelikle dağıttığımız özelliklerin kalitesinden ve performansından emin oluyoruz. Daha sonra insanların bu özellikleri nasıl kullandığını anlayacağız ve performansı nasıl ayarlayacağız. İkinci olarak, ne kadar iyi çalıştığını görmek için Galaxy AI’yi ikinci grup cihazlara (özellikle S23, S23 FE, Z Fold 5, Z Flip 5 ve Tab S9) dağıtacağız.”

Kaynak: Teknoweek
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...