Tgrt Haber

Yapay zeka, Android telefonları çıkmaza sokacak: İşte dikkat çeken sebebi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Kaynak: Tech_Reve
13 Kasım 2023 14:09 - Güncelleme : 13 Kasım 2023 14:09
Yapay zeka, Android telefonları çıkmaza sokacak: İşte dikkat çeken sebebi

Akıllı telefonlar için yapay zeka dönemi önümüzdeki dönemlerde başlayacak. Bunun için hazırlıklar sürerken dikkat çeken bir rapor ortaya atıldı.

Günümüz trendlerinden biri yapay zeka​. ChatGPT, Bard ve Grok ile teknoloji devleri yeni bir çağ başlatırken, önümüzdeki yıllarda akıllı telefonlar için de yapay zeka dönemi başlayacak.

2024’te piyasaya çıkacak yeni akıllı telefonların pek çoğunda yapay zekanın kullanılması bekleniyor. Halihazırda Snapdragon Gen3, MediaTek Dimensity 9300 ve Exynos 2400 serisi için bu destek zaten eklendi. Yani bu işlemciyi kullanan telefonlar yapay zeka özelliklerinden çok rahat faydalanabilecek. Ancak ortada büyük bir sorun var.

YAPAY ZEKA, ANDROİD TELEFONLARIN RAM​ DÜŞMANI OLACAK

Wccftech internet sitesinin haberine göre yapay zeka, RAM tüketimi konusunda pek de kullanıcı dostu olmayacak.

Günümüz Android telefonlarında standart RAM miktarı 8 GB iken, bazı telefonların 24 GB’a kadar RAM ile donatıldığını görmek de mümkün. Ancak bu standart hale gelmedi, sonuç olarak halen 8 GB RAM’ler yaygın. 

Yapay zeka, Android telefonları çıkmaza sokacak: İşte dikkat çeken sebebi

Yukarıdaki grafikte yapay zekanın akıllı telefonlarda ne kadarlık RAM miktarı kullanacağına ilişkin rapor yer alıyor. Bu rapora göre Android telefonların en az 12GB RAM ile donatılması gerektiği sonucuna varıldı. Daha da ilginci mevcut işlemlerle birlikte eklenecek özellikler için RAM miktarının 20GB’a kadar olması gerekecek. Kaynaklar bu şekilde sorunsuz bir deneyim yaşanabileceğini vurguluyor.

Sonuç olarak yapay zekanın akıllı telefonlara entegre edilmesi için 8GB gerekli minimum RAM kapasitesine ihtiyaç var. Ancak diğer işlevlerle birlikte kullanılabilmesi için kullanıcıların en az 20GB kapasiteli RAM’e sahip bir telefonları olması gerekiyor. 

Kaynak: Tech_Reve
Derleme: TGRT Haber

Kaynak: Kaynak: Tech_Reve

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...