Tgrt Haber

Yapay zeka için endişeler artıyor: ChatGPT’nin patronu Kongre önünde ifade verecek

Editör: Okan Güleş / Kaynak: ABCNEWS
16 May 2023 16:20 - Güncelleme : 16 May 2023 16:22
Yapay zeka için endişeler artıyor: ChatGPT’nin patronu Kongre önünde ifade verecek

Gelişen ve popülerleşen yapay zeka ChatGPT için endişeler devam ediyor. Bu bağlamda sohbet robotunun şefi yapay zeka modeline ilişkin Kongre önünde ifade verecek.

Yapay zeka​ sohbet robotu ChatGPT​, son zamanlarda teknoloji dünyasının en çok konuşulan konularından biri oldu. Zira kısa sürede büyüyen bu araç, OpenAI​ tarafından geliştirilen GPT-3.5 dil modeline dayalı bir uygulama ve bu sayede kullanıcılar, ChatGPT ile doğal bir şekilde sohbet edebilme şansına sahip oluyor.

Fakat ChatGPT’nin giderek büyümesi hükümetler için de endişeleri artırıyor. Öyle ki milletvekilleri hızla gelişen yapay zeka teknolojisi için ChatGPT’nin patronunu Kongre önünde ifade vermeye çağırdı.

SAM ALTMAN​ İFADEYE ÇAĞRILDI

Yapay zeka alanında öncü şirket olan OpenAI'nin sohbet robotu ChatGPT, son zamanlarda büyük ilgi görüyor. ChatGPT, insan benzeri metinler üretmek için derin öğrenmeyi kullanan dil modeli GPT-3.5'e dayalı bir sohbet robotu olarak karşımıza çıkarken; soru-cevap, metin yazma, çeviri, metin özetleme gibi pek çok görevi başarıyla yerine getirebiliyor.

Ancak ChatGPT'nin bu yetenekleri, aynı zamanda yapay zekanın potansiyel riskleri ve etik sorunları hakkında da endişeleri artırıyor. ChatGPT'nin zararlı veya yanlış bilgiler üretmesi, insanların güvenliğini veya gizliliğini tehlikeye atması, insanların duygularını veya davranışlarını manipüle etmesi gibi olası senaryolar, yapay zekanın düzenlenmesi ve denetlenmesi gerektiğini gösteriyor.

Bu nedenle, ChatGPT'nin şefi olan Sam Altman Kongre'nin yapay zeka komitesinin daveti üzerine önümüzdeki hafta ifade verecek. Altman, ChatGPT'nin nasıl çalıştığını, hangi amaçlar için kullanıldığını, hangi güvenlik önlemlerinin alındığını ve yapay zekanın sorumlu bir şekilde geliştirilmesi ve kullanılması için merak edilen her şeyi paylaşacak.

Kaynak: Abcnews
Yerelleştirme: Okan Güleş

Kaynak: ABCNEWS

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...