Tgrt Haber

Yapay zeka influencer viral oldu: Binlerce takipçisi var, aylık kazancı dudak uçuklatıyor

25 Kasım 2023 10:51 - Güncelleme : 25 Kasım 2023 10:52
Yapay zeka influencer viral oldu: Binlerce takipçisi var, aylık kazancı dudak uçuklatıyor

"Poz vererek çok para kazanmak isteyen insanlardan" iflah ettiğini söyleyen bir influencer ajansı, çareyi yapay zekada buldu. İspanya'da yaşayan ekip, yapay zeka teknolojisi kullanarak ürettiği sosyal medya fenomeni aracılığıyla aylık 10 bin euro kazanıyor.

Yapay zeka​ (AI) teknolojisi hızla gelişiyor ve bu durum, Elon Musk​ gibi teknoloji liderleri arasında da endişeye yol açıyor. Musk geçtiğimiz günlerde İngiltere'de düzenlenen bir AI Güvenliği Zirvesi'nde yapay zekanın "işleri işe yaramaz hale getireceğinden" endişe ettiğini dile getirdi.

Tesla Üst Yöneticisi (CEO) Musk'un bu endişesini haklı çıkaracak nitelikte olduğu düşünülen bir gelişme yaşandı. İspanya​'da bir influencer ajansı, sosyal medyada çığır açan bir yapay zeka modeli olan Aitana Lopez'i tanıttı.

Pembe saçları ve 120 binden fazla Instagram takipçisiyle Aitana Lopez, haftalık olarak ünlülerden randevu talepleri dahi aldığını iddia eden etkileyici bir dijital varlık olarak öne çıkıyor.

"EGOLULARDAN BIKTIK"

The Clueless adlı ajans, Aitana'yı geliştirmelerinin nedenini, influencer veya modelle ilgili yaşanan gecikme ve iptallerin projelerini etkilediği sorunları çözmek olarak açıklıyor.

Ajansın kurucusu ve tasarımcı Ruben Cruz, yaptığı açıklamada "Nasıl çalıştığımızı analiz etmeye başladık ve birçok projenin elimizde olmayan nedenlerle askıya alındığını veya iptal edildiğini fark ettik. Bu durum çoğu zaman tasarımdan değil, modelin hatasından kaynaklanıyordu." dedi.

Cruz, Aitana'yı daha iyi bir yaşam sürebilmek ve egoları olan, çılgınlıkları olan ya da sadece poz vererek çok para kazanmak isteyen diğer insanlara bağımlı olmamak için yaptıklarını da sözlerine ekledi.

AYLIK KAZANCI 10 BİN EUROYU BULUYOR

Aitana'nın başarısı, sanal modelin markalara hizmet edebilme yeteneğiyle de öne çıkıyor. Euronews'e göre Aitana, ajansına aylık 10 bin euroya kadar kazandırabiliyor, burada markalarla gerçekleştirilen iş birlikleri üzerinden gelir elde ediliyor. Bu dijital varlık, spor takviye şirketi Big'in yüzü olarak hizmet verirken aynı zamanda Fanvue platformunda da paylaşımlarını sürdürüyor.

The Clueless ekibi, Aitana'nın aktivitelerini planlamak için haftalık toplantılar düzenliyor. Ancak, geleneksel fotoğraf çekimleri veya kostüm değişiklikleri yerine, yapay zeka ve temel tasarım prensipleri kullanılarak Photoshop ile işlenmiş görsellerle Aitana'nın dijital varlığı şekillendiriliyor.

Kaynak: Euronews
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...