Tgrt Haber

Yapay zeka sayesinde işe daha kolay alınabilirsiniz: Peki ama nasıl? Süreç ChatGPT ile değişti!

25 Nisan 2023 10:00 - Güncelleme : 25 Nisan 2023 10:11
Yapay zeka sayesinde işe daha kolay alınabilirsiniz: Peki ama nasıl? Süreç ChatGPT ile değişti!

Yapay zeka birçok sektörde etkisini gösterdiği gibi işe alım sürecini de etkiliyor. Milylarlarca kelime üzerine metinler oluşturan sohbet robotu, CV'niz için de çok önemli rol oynuyor.

Şiir, blog, çeviri ve kodlamadan tutun her şeyi artık ChatGPT​'den yapmakmümkün. Yapay zekada çağ atlatan sohbet robotu piyasaya çıktığı günden itibaren gündemin ana konularından biri haline geldi.

Halihazırda internette aradığınız bir soruya verdiği cevaplarla şaşkına uğratan chatbot, sunduğu diğer özelliklerle tamamen özgün blog yazıları ve daha birçok işlemi gerçekleştirebiliyor. Üniversite sınavlarına girmesinin yanı sıra, diğer zorlu sorular da dahil olmak üzere ChatGPT'nin fazlasıyla yetenekli olduğunu söyleyebiliriz. Peki ChatGPT'nin işe alım süreçlerini de etkilediğini biliyor muydunuz?

CHATGPT SİZİN YERİNİZE CV HAZIRLAYABİLİR

İnternet aleminin yeni trendi ChatGPT işe alım süreçlerinde önemli rol oynuyor. Bunun sebebi ise CV hazırlama konusunda zaman zaman insanlardan daha iyi metinler çıkarıyor olması.

BBC'nin haberine göre 570 milyarkelime hazinesinden yararlanan ChatGPT, gayet ikna edici başvuru mektupları hazırlayabiliyor, verdiğiniz birkaç kariyer ayrıntısını müthiş ustalıklı ve estetik görünüşlü bir CV'ye dönüştürebiliyor.

BAŞVURU YAPMADAN ÖNCE CHATGPT'YE GÖZ ATIN

Sohbet robotuna erişerek kendiniz için zengin içerikli bir CV hazırlayabilirsiniz. Ama şirketlerin personel alımında yetkili insan kaynaklarının da bu durumun farkında olduğunu söylemekte fayda var.

Yapay zeka sayesinde işe daha kolay alınabilirsiniz: Peki ama nasıl? Süreç ChatGPT ile değişti!

Adayların yapay zekadan yararlandığını ve teknoloji geliştikçe giderek bunun daha da yaygınlaşacağını onlar da biliyor. Öyle ki bu, işe alım süreçlerini günümüzdeki alışılan uygulamaların dışına çıkarabilecek bir durum. İşe alımlarda bundan böyle geleneksel değerlendirme yöntemlerinin giderek daha dışına çıkıldığına şahit olabiliriz.

Ama yapay zeka​ kullanımı her şirket için olumsuz ya da kaygı verici bir şey olarak görülmüyor. Sadece bazı konularda yardım alabileceğiniz, çok yetenekli bir sohbet robotu diyebiliriz.

Kaynak: BBC, Okan Güleş yerelleştirdi

 

Kaynak: BBC
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...