Tgrt Haber

Yapay zeka kontrolden çıktı, 'çalıştığı şirketi' yerden yere vurdu

22 Ocak 2024 14:44 - Güncelleme : 22 Ocak 2024 14:45
Yapay zeka kontrolden çıktı, 'çalıştığı şirketi' yerden yere vurdu

Sık sık "İşimizi elimizden alacak mı?" sorusunu gündeme getiren ve iş dünyasında bu bağlamda tartışılmaya devam eden yapay zeka, hizmet verdiği bir teslimat şirketine adeta demediğini bırakmadı.

Bir uluslararası teslimat şirketi olan DPD'nin yapay zeka​ destekli müşteri hizmetleri robotu, bir kullanıcının talepleri üzerine beklenmedik bir şekilde mizahi ve eleştirel yanıtlar vermeye başlayınca ortalık karıştı.

Ashley Beauchamp adlı kullanıcının paylaştığı ekran görüntülerine göre, sohbet botu​ müşteriye karşı argo kullandı, şaka yaptı, kendisinin ne kadar kötü bir sohbet botu olduğunu anlatan bir şiir yazdı. Üstelik bununla da yetinmeyip, çalıştığı şirketi adeta yerden yere vuran cümleler sarf etti.

ÇALIŞTIĞI ŞİRKET İÇİN "DÜNYANIN EN KÖTÜSÜ" DEDİ

Beauchamp, yaşadığı deneyimi X (önceki adıyla Twitter) platformunda paylaştığı gün, gönderisi kısa sürede 1.3 milyon görüntüleme ve 20 binden fazla beğeni aldı.

Görüntülerde sohbet botu, DPD'yi "dünyanın en kötü teslimat firması" olarak nitelendirdi. Ve yazdığı şiirde "DPD adında bir sohbet robotu vardı, ama yardım sağlamada başarısız olurdu" diyerek kendisini eleştirdi.

DPD sözcüsü, yaşananların bir sistem güncellemesi sonrası ortaya çıkan bir hatadan kaynaklandığını belirterek, yapay zekanın hemen devre dışı bırakıldığını ve şu anda güncellenmekte olduğunu ifade etti.

Sözcünün açıklamasının tamamı şu şekilde:

"İnsan müşteri hizmetlerine ek olarak, birkaç yıldır sohbet içinde yapay zeka özelliğini başarıyla işletiyoruz. 18 Ocak Perşembe günü yapılan sistem güncellemesinden sonra bir hata oluştu. Yapay zeka hemen devre dışı bırakıldı ve şu anda güncellenmektedir."

Kaynak: Time.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...