Tgrt Haber

Yapay zeka Nvidia’ya yaradı: Gelirler beklentinin üzerinde arttı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Ağustos 2023 11:57 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 11:59
Yapay zeka Nvidia’ya yaradı: Gelirler beklentinin üzerinde arttı

Yapay zekaya yönelik girişimler, çip üreticisi Nvidia’nın da gelirlerini arttırdı. Son paylaşılan verilere göre beklentinin üzerinde gelir elde edildiği belirtildi.

Yapay zekanın gelişimi ve kısa sürede  yükselişi, çip üreticileri için büyük avantaj sağladı. Özellikle teknoloji devlerinin talebi artarken, beraberinde çip üreticilerinin de gelirlerinde artış görüldü.

Nvidia​ ise, yapay zekada gelirini katlayan şirketler arasında başı çekiyor. Şirket, nisan-haziran dönemine ilişkin bilançosunu yayımlarken, beklentinin üzerinde bir gelir kaydedildi.

GELİR, BEKLENTİLERİ AŞTI

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, şirketin bu yılın ikinci çeyreğinde elde ettiği gelir geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 101 artışla 13,51 milyar dolarla rekor seviyeye ulaştı.

Önceki çeyreğe göre de gelirlerini yüzde 88 artıran Nvidia, 2022'nin ikinci çeyreğinde 6,7 milyar dolar gelir elde etmişti.

Kaliforniya merkezli şirketin bu dönemde elde ettiği gelir, 11,22 milyar dolar olan piyasa beklentilerini geride bırakırken, Nvidia, üçüncü çeyreğe ilişkin gelir beklentisini 16 milyar dolar olarak açıkladı.

Yapay zeka Nvidia’ya yaradı: Gelirler beklentinin üzerinde arttı

Öte yandan çip üreticisi, veri merkezi gelirlerinin de yıllık bazda yüzde 171 artışla 10,32 milyar dolara çıktığını da duyurdu.

Şirketin karı ikinci çeyrekte katlandı

Nvidia'nın net karı da nisan-haziran döneminde, çeyreklik bazda yüzde 203, yıllık bazda yüzde 843 artarak yaklaşık 6,2 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Nvidia, 2022'nin aynı çeyreğinde 656 milyon dolarlık net kar açıklamıştı.

Şirketin 2022'nin ikinci çeyreğinde 0,26 dolar olan hisse başına karı da bu yılın aynı döneminde 2,48 dolara çıktı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...