Tgrt Haber

Yapay Zekâ Operatörlüğü bölümü hangi üniversitelerde var? Türkiye'de yapay zeka eğitimi

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
06 Mart 2024 15:09 - Güncelleme : 06 Mart 2024 15:18
Yapay Zekâ Operatörlüğü bölümü hangi üniversitelerde var? Türkiye'de yapay zeka eğitimi

Üniversitelerde açılacak yeni ön lisans programları arasında yer alan "Yapay Zekâ Operatörlüğü" programı gündemde. Peki, yapay zeka operatörlüğü nedir? Yapay zeka operatörlüğü hangi üniversitelerde var? İşte detaylar...

Üniversitelerde açılacak yeni ön lisans programları arasında yer alan "Yapay Zekâ Operatörlüğü" programı gündemde. Peki, yapay zeka​ operatörlüğü nedir? Yapay zeka operatörlüğü hangi üniversitelerde var? Detaylar haberimizde!

YAPAY ZEKÂ OPERATÖRLÜĞÜ NEDİR?

Teknolojik ilerlemelerin eğitim alanında da etkisi büyük. Dijitalleşme, yapay zeka ve büyük veri konuları üniversitelerde öğretilmeye başlanıyor.

Yapay Zekâ Operatörlüğü hangi üniversitelerde var? Türkiye'de yapay zeka eğitimi - 1. Resim

YAPAY ZEKÂ EĞİTİMİNDE YENİ ADIM: YAPAY ZEKÂ OPERATÖRLÜĞÜ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar'ın açıklamalarına göre, üniversitelerde Yapay Zekâ Operatörlüğü programı önemli bir yer tutuyor. Bu yeni alan, dijitalleşme ve yapay zeka konularında uzmanlaşmayı hedefliyor.

YAPAY ZEKÂ HANGİ ÜNİVERSİTELERDE VAR?

Yapay Zeka Mühendisliği bölümü, başta Bahçeşehir Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ostim Teknik Üniversitesi olmak üzere toplam 4 adet üniversitede bulunmaktadır. Yapay Zeka Mühendisliği 4 yıllık lisans bölümü bünyesinde eğitim vermektedir ve sayısal türündedir.

Yapay zekâ, günümüzde endüstriyel ve bilimsel alanlarda büyük bir öneme sahip. Bu alanda yetişmiş eleman ihtiyacı giderek artıyor ve üniversiteler​ bu talebe cevap vermeye çalışıyor. Yapay zekâ operatörlüğü gibi yeni programlarla, öğrencilere bu alanda kariyer fırsatları sunulması hedefleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...