Tgrt Haber

'Yapay zeka' rekabeti kızışıyor: ChatGPT'nin kullanıcı sayısı iki katına çıktı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
30 Ağustos 2024 16:57 - Güncelleme : 30 Ağustos 2024 16:57
'Yapay zeka' rekabeti kızışıyor: ChatGPT'nin kullanıcı sayısı iki katına çıktı

Yapay zeka sektöründe şirketler arası rekabet giderek artarken, OpenAI dikkat çeken bir başarıya imza attı. Şirketin popüler sohbet botu ChatGPT, haftalık kullanıcı sayısı bakımından rakiplerini geride bıraktı. İşte Meta ve Google'ı "kızdıracak" rakamlar...

Yapay zeka​ dünyasında rekabetin hızla arttığı bir dönemde, OpenAI​'ın yapay zeka sohbet robotuChatGPT​ dikkat çekici bir başarıya imza attı. 2022'nin sonlarında piyasaya sürülen ve hızla popülerleşen ChatGPT, haftalık kullanıcı sayısında büyük bir artış yaşadı.

CHATGPT KULLANICI SAYISI 200 MİLYONU GEÇTİ

OpenAI sözcüsü Taya Christianson, her hafta 200 milyonun üzerinde kişinin ChatGPT'yi kullandığını duyurdu. Bu sayı, geçen yılın kasım ayında bildirilen 100 milyon haftalık aktif kullanıcı sayısının tam iki katı.

'Yapay zeka' rekabeti kızışıyor: ChatGPT'nin kullanıcı sayısı iki katına çıktı - 1. Resim

Bu gelişmenin yanı sıra, ChatGPT'nin kurumsal sürümü de yükselişte. Christianson, "Fortune 500" listesindeki şirketlerin yüzde 92'sinin OpenAI ürünlerini kullandığını, daha akıllı ve ucuz GPT-4o Mini'yi piyasaya sürmelerinin ardından API kullanımının iki katına çıktığını söyledi.

ChatGPT'nin Kasım 2022'de piyasaya sürülmesinden bu yana Google, Microsoft ve Meta da kendi yapay zeka sohbet botlarını geliştirip yayınlamıştı. Meta CEO'su Mark Zuckerberg, şirketin yapay zeka asistanının henüz İngiltere, Brezilya veya AB'de kullanıma sunulmamasına rağmen aylık 400 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaştığını ve bu sayının haftalık 185 milyon olduğunu söyledi.

'Yapay zeka' rekabeti kızışıyor: ChatGPT'nin kullanıcı sayısı iki katına çıktı - 2. Resim

ABD Yapay Zeka Güvenliği Enstitüsü kısa bir süre önce önemli bir duyuruda bulundu: OpenAI ve Anthropic'in, büyük yapay zeka modellerinin kamuya sunulmadan önce hükümet tarafından değerlendirilmesine izin vermeyi kabul ettiklerini açıkladı. Ayrıca Apple ve Nvidia'nın OpenAI'ın bir sonraki yatırımcıları arasında olabileceğine dair söylentiler gündemde.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...