Tgrt Haber

Yapay zekanın babasından ‘topluma yönelik’ yeni uyarılar: Bunlara dikkat edilmesi gerekiyor...

Editör: Okan Güleş / Kaynak: sciencealert
29 Haziran 2023 09:21 - Güncelleme : 29 Haziran 2023 09:23
Yapay zekanın babasından ‘topluma yönelik’ yeni uyarılar: Bunlara dikkat edilmesi gerekiyor...

Günden güne riskleriyle tartışmalara neden olan yapay zeka için, teknolojinin babası Geoffrey Hinton topluma yönelik potansiyel riskler için yeni açıklamalarda bulundu.

Yapay zeka​ kısa sürede trend haline geldi ve bu da beraberinde yaşam için bazı tehditlere yönelik soru işaretlerini beraberinde getirildi.

Geçtiğimiz günlerde büyük bir konferansta konuşan yapay zekanın babası  Geoffrey Hinton, AI​ teknolojisine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

‘’HÜKÜMETLERİN DEVREYE GİRMESİ GEREK2’’

Hilton’un değindiği ilk konulardan biri, yapay zeka için hükümetlerin artık devreye girmesi gerektiği. Bunun sebebi ise teknolojinin toplumu kontrol altına almasını engellemek.

Yıllarını Google’a dayan Hilton, yapay zekanın gelişimi ve potansiyel risklerini anlattığı etkinlikte, "Yapay zeka bizden daha akıllı olmadan önce, onu geliştiren insanların, onun kontrolü nasıl ele geçirebileceğini anlamak için çok çaba sarf etmeleri gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Hilton ayrıca sözlerine şöyle devam etti:

"Şu anda AI'yı daha iyi hale getirmeye çalışan 99 çok zeki insan var ve çok zeki bir kişi onun onu ele geçirmesini nasıl durduracağını bulmaya çalışıyor ve belki bu sayede daha dengeli olacaktır."

Yapay zekanın risklerinin ciddiye alınması gerektiğini vurgulayan Hilton, bunun için de şu ifadeleri kullandı:

"İnsanların bunun bilim kurgu olmadığını, bunun sadece korku tellallığı olmadığını anlamalarının önemli olduğunu düşünüyorum. Düşünmemiz gereken gerçek bir risk ve bununla nasıl başa çıkacağımızı önceden bulmamız gerekiyor.’’

https://twitter.com/CollisionHQ/status/1674166463291363328?s=20

Son olarak yapay zekanın babası, ChatGPT ile oluşturulan sahte içeriklere de dikkat çekti. Buna karşılık "Örneğin, sahte olan her şeyi sahte olarak işaretlemeye çalışmak çok önemli. Bunu teknik olarak yapabilir miyiz, bilmiyorum" ifadelerini kullandı. Bu örneği vermesindeki asıl neden ise geçtiğimiz haftalarda yapay zeka tarafından üretilen bir içerikte, merkez bankalarının nakit parayı etmesine benzer şekilde işaretlenebileceğini umduğunu kaydetti.

Kaynak: Sciencealert.com
Derleme: TGRT Haber / Okan Güleş

 

Kaynak: sciencealert
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...