Tgrt Haber

Yapay zekanın önü şimdiden kesilmeye başlandı: ChatGPT’ye bir ülkede yasak geldi!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Independent
24 Şubat 2023 12:52 - Güncelleme : 24 Şubat 2023 12:53
Yapay zekanın önü şimdiden kesilmeye başlandı: ChatGPT’ye bir ülkede yasak geldi!

Kullanıcılara verdiği cevaplarla kendine hayran bırakan yapay zeka ChatGPT, başarılı gidişatını sürdürürken bir ülkede kullanımına engel getirildi.

OpenAl tarafından geliştirilen, Microsoft’un dev yatırım yaparak Bing tarayıcısına entegre ettiği ChatGPT​, her geçen gün daha fazla kullanıcıya ulaşıyor.

Verdiği mantıklı cevaplarla tıpkı bir insanla sohbet ediyormuş hissiyatı sunan ChatGPT, başarısıyla hem Google’ı hem de diğer rakip şirketleri kıskandırdı. Öyle ki ChatGPT için Çin’den ilk engel geldi. Daha önce kendi yapay zekasohbet robotu​ için kolları sıvayan Çin​, bunun öncesinde popülerlik yakalayan ChatGPT’yi ülkede yasaklıyor.

ÇİN’DEN CHATGPT’YE ENGEL

Nikkei Asia'nın haberine göre, teknoloji firmalarının platformları aracılığıyla ChatGPT veya bağlantılı hizmetler sunması yasaklandı.

Çin devlet medyasında yer alan haberlerde, ABD merkezli yapay zeka firması OpenAI​'ın geliştirdiği ChatGPT'nin egemenliğe zarar verebilecek yanlış bilgiler yaydığı ifadeleri yer aldı.

China Daily gazetesinin ülkenin en büyük sosyal medya platformu Weibo'da konuyla ilgili bir gönderi paylaştığı bildirildi. Söz konusu paylaşımda ChatGPT'nin ABD'ye "dezenformasyon ve kendi siyasi anlatılarını yaymasında" yardımcı olacağı ifadeleri yer aldı.

Yeni kararla birlikte WeChat'in sahibi teknoloji devi Tencent'e de uyarı gittiği ve bunun ardından erişimin kaldırıldığı belirtildi. Bu hamlenin ardından Çin'in ChatGPT'yi yasaklayan ilk ülke oldu.

Çinli internet devi Baidunu’nda ChatGPT'ye rakip sohbet botu geliştirdiği bilgiler arasında. Henüz adı açıklanmayan yeni sohbet botunun mart ayında kullanıcıların hizmetine açılması bekleniyor.

 

Kaynak: Independent
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...