Tgrt Haber

Yapay zekaya video yaptırma: Stable Video Diffusion çıktı

22 Kasım 2023 19:24 - Güncelleme : 22 Kasım 2023 19:26
Yapay zekaya video yaptırma: Stable Video Diffusion çıktı

Metinden görüntü üreten Stable Diffusion uygulamasının sahibi Stability AI, 'Stable Video Diffusion' aracını piyasaya sürdü. Yazılan metin üzerinden birkaç saniyelik videolar oluşturabiliyor.

Yapay zeka​ sektöründeki önde gelen şirketlerden Stability AI, Stable Video Diffusion adlı yeni ürününü duyurdu. Şirketin üretken yapay zeka alanındaki iddialı projelerinden biri olarak karşımıza çıkan araç, yazılan metinlerden birkaç saniyelik videolar üretebiliyor.

STABLE VIDEO DIFFUSION İKİ VERSİYONA SAHİP

Stable Video Diffusion'un 576 × 1024 çözünürlükte, saniyede 3 ila 30 kare hızında hem 14 hem de 25 kare uzunluğunda videolar üretebilen iki modeli var. Tek bir kare üzerinden çoklu görüntü sentezi yapabilme kabiliyetine sahip. Çoklu görüntü veri setlerinde ince ayar yapılmasına da imkan tanıyor.

Şirketin açıklamasına göre bazı kısıtlamaları da var. Örneğin oluşturulan videoların "kısa kabul edilebilecek" 4 saniyeden az bir süreye sahip olduğu, görüntü gerçekçiliğinin mükemmel olmadığı ve yavaş pan hareketleri dışında kamera hareketi gerçekleştiremediği belirtiliyor.

Stable Video Diffusion aracının, açıklanan bir başka dezavantajı da metinleri ve insan yüzlerini okunaksız - bozuk bir şekilde üretmesi. Bu durumun, oluşturulan videoların gerçekçiliğine gölge düşürdüğü değerlendiriliyor. 'Metin kontrolü' desteğine sahip olmaması da eksik yönleri arasında bulunuyor.

ARAŞTIRMALAR İÇİN GELİŞTİRİLDİ

Stability AI, yeni aracın sadece araştırma amaçları için kullanılabilir olduğunu açıkladı, "modelimizin gerçek dünya veya ticari uygulamalara yönelik olmadığını vurguluyoruz." dedi. Ve kullanıcılarına "metin-video arayüzünü içeren bir web deneyimine erişim" için bekleme listesine kaydolmaları tavsiyesinde bulundu.

Firma ayrıca, Stable Video Diffusion'u kamuya açık ve telifsiz milyonlarca videoyu içeren geniş bir veri kümesinde eğittiğini açıkladı. Bu oldukça önemli bir detay, çünkü yakın zamanda Getty Images, fotoğraf arşivini izinsiz bir şekilde kullandığını iddia ederek Stability AI'ya dava açmıştı.

Kaynak: Engadget
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...