Tgrt Haber

Yapay zekayla gücüne güç katacak One UI 6.1 güncellemesinden ilk görüntüler geldi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: sammobile
11 Aralık 2023 11:51 - Güncelleme : 11 Aralık 2023 11:52
Yapay zekayla gücüne güç katacak One UI 6.1 güncellemesinden ilk görüntüler geldi

Samsung’un bir sonraki arayüz güncellemesi için heyecan dorukta. Üretken yapay zekayla güçlerini birleştirecek olan One UI 6.1 güncellemesinden ilk görüntüler geldi.

Samsung​, güncellemelerde yakaladığı ivmeyi çizgisini bozmadan birkaç yıldır sürdürüyor. Teknoloji devi son olarak onlarca Galaxy​ telefonu için One UI 6.0 güncellemesini sunarken, gözler şimdi de One UI 6.1​ güncellemesine çevrildi.

One UI 6’nın açıklarını kapatacak, bunun yanında üretken yapay zekayı destekleyecek bu arayüz güncellemesi için ilk bilgiler ve görüntüler paylaşıldı.

ONE UI 6.1 GÜNCELLEMESİ YAPAY ZEKA​ İŞLEVLERİNE SAHİP OLACAK

Benit Bruhner Pro isimli bir X (eski adıyla Twitter) kullanıcısı, Samsung’un One UI 6.1’de yer vereceği bazı özellikleri paylaştı. Buna göre teknoloji devi Google’dan ilham alacak ve Pixel​ serisine ilham veren yapay zeka özelliklerini Samsung Galaxy telefonlara getirecek. 

Ek olarak One UI 6.1, Pixel 8 serisindeki özelliğe çok benzeyen, kullanıcı girişine dayalı AI duvar kağıtları oluşturma yeteneğine de kavuşmuş olacak. 

Yapay zekayla gücüne güç katacak One UI 6.1 güncellemesinden ilk görüntüler geldi

Bunun yanında yapay zeka görüntü düzenleme işlevlerine de yardımcı olmak için; görüntüdeki nesnelerin taşınması, fotoğraf kapsamının genişletilmesi hatta nesneleri bir görüntüden diğerine taşıma gibi yetenekleriyle ön plana çıkacak.

Yapay zekayla gücüne güç katacak One UI 6.1 güncellemesinden ilk görüntüler geldi

Samsung Notes için de bazı güncellemeler olacak. Sammobile tarafından aktarılan bilgi ve ekran görüntüsüne göre Notes, Google Ses Kaydedici uygulamasındaki yeni özet özelliğine benzer şekilde, metnin büyük bölümlerinin otomatik olarak okunmasını listeler halinde biçimlendirme yeteneğine sahip olacak yapay zeka işlevleriyle güncellenecek.

Tüm bunların yanında aramalar da One UI 6.1’de yeni yetenekler kazanacak. Arka plan gürültüsünü ortadan kaldıran ve daha net bir arama deneyimi sağlayan yeni Ses Odaklama özelliği gelecek. Öte yandan Teknoweek.com’un aktardığına göre hava durumu, portre kilit ekranı efektleri, gelişmiş pil koruması, akıcı animasyonlar ve daha birçok değişiklik de olacak.

Kaynak: sammobile
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...