Tgrt Haber

Yazmaya üşenenlere Threads'ten yeni özellik: Sesli gönderi paylaşılabilecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
26 Ağustos 2023 12:20 - Güncelleme : 26 Ağustos 2023 12:21
Yazmaya üşenenlere Threads'ten yeni özellik: Sesli gönderi paylaşılabilecek

Meta'nin çiçeği burnunda sosyal medya platformu Threads, kullanıcılarının 30 saniyeye kadar sesli gönderi paylaşmalarını sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor.

Threads​ web sürümünü kullanıma sunmasının ardından şimdi de sesli gönderi paylaşma özelliği üzerinde çalışıyor. Özellikle yazı yazmak istemeyen ya da düşüncelerini sesle aktarmayı tercih eden kullanıcıların işine yarayacak bu özellik yakında platforma eklenecek.

Temmuz ayının ilk haftasında yayınlanan Threads, kısa sürede 100 milyon kullanıcı sayısına ulaşarak en hızlı büyüyen sosyal medya​ platformu koltuğuna oturmuştu. Fakat uygulamaya ait Ağustos ayındaki verilerine göre kullanım oranı yüzde 50'den fazla düştü, bu durum da Meta​'yı harekete geçirdi.

İlk günkü popülerliğinden eser kalmayan Threads'i yeniden canlandırma çalışmaları sürüyor. Meta CEO'su Mark Zuckerberg​, Threads'in web sürümünü piyasaya sürerek uygulamayı daha ilgi çekici hale getirmeyi amaçladıklarını açıklamasının ardından, geçtiğimiz günlerde bu kararını uygulamaya başladı.

THREADS'TE SESLİ GÖNDERİ PAYLAŞILABİLECEK

Threads için sıradaki plan ise "sesli gönderi paylaşma"yı hayatageçirmek oldu. 2020 yılında Twitter (yeni adıyla X) platformuna da eklenen bu özellik, çok basit bir şekilde çalışıyor: Kullanıcı uygulamada yer alan ses kaydetme tuşuna bastığında açılan bölümde, düşüncelerini söylüyor ve ardından paylaş tuşuna basıyor.

https://twitter.com/alex193a/status/1695030067368276150

Fakat Threads ile X arasında küçük farklılıklar olması bekleniyor. Örneğin X sosyal medya platformunda 2 dakika 20 saniyeye kadar kayıt yapılabilirken, Threads'te ise bu sürenin 30 saniyeye sabitlendiği belirtiliyor. Meta kullanıcılardan beklenen ilgiyi görmesi durumunda, yeni güncellemelerle bu süreyi uzatabilir.

Öte yandan sesli Threads gönderileri, metin paylaşımlarından çok farklı olmayacak. Yani sizi takip eden herkes dinleyebilecek. Ayrıca sesli mesajlarınızı metinlerle destekleyebileceksiniz. Edinilen bilgilere göre Meta, yeni özelliği şu anda test ediyor fakat genel kullanıma ne zaman sunulacağı bilinmiyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...