Tgrt Haber

Yeni MacBook Air M3 tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Apple Türkiye
04 Mart 2024 17:19 - Güncelleme : 04 Mart 2024 17:20
Yeni MacBook Air M3 tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Apple, Vision Pro başlığının piyasaya sürülmesinden sadece bir ay sonra, popüler MacBook Air serisinin yenilendiğini duyurdu. İşte yeni MacBook Air M3 özellikleri ve fiyatı...

Teknoloji​ devi Apple​, uzun zamandır merakla beklenen MacBook Air​ M3 modelini resmen tanıttı. Beklenenin aksine Apple, yeni MacBook'u tanıtmak için özel bir tanıtım etkinliği düzenlemedi. Bunun yerine resmi internet sitesinden yayınladığı bir basın bülteniyle duyuruyu yaptı.

Apple Silicon M3 çip serisi ilk olarak Ekim 2023 tarihinde Apple'ın Scary Fast başlıklı etkinliğinde tanıtılmıştı. M3, M3 Pro ve M3 Max olmak üzere üç farklı modelden oluşan bu çipler, şu ana kadar MacBook Pro​ ve iMac modellerinde kullanılıyordu. Artık 13 ve 15 inç MacBook Air de kervana katıldı.

MACBOOK AİR, M3 İLE DAHA GÜÇLÜ

Apple'ın M3 çipi önceki modelden çok daha güçlü. Kıyaslama testlerinde tek çekirdekli görevlerde yaklaşık yüzde 17 ve çok çekirdekli görevlerde yüzde 21'lik bir performans artışı sergileyen çip, aynı zamanda M2'ye kıyasla yaklaşık yüzde 15'lik bir GPU performansı artışına da ev sahipliği yapıyor.

Yeni MacBook Air M3 tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı - 1. Resim

MacBook Air ile Pro arasındaki makas (bilgisayarların donanımsal anlamdaki performansı bakımından) iyice kapandı ve kapanmaya da devam edecek gibi duruyor. Eskiden MacBook Air genellikle internette gezinmek, dizi-film izlemek, sosyal medyada dolaşmak gibi basit işleri yapabilmek için tercih edilirdi.

MacBook Pro ise daha fazla işlem gücü gerektiren video kurgu, tasarım, programlama vb. büyük işler için kullanılırdı. Ancak hem Pro'da hem de Air'de kullanılan M3 çipi bu ayrımı büyük ölçüde ortadan kaldırdı. Tabii yeni Air'in M3 Pro veya M3 Max yerine standart M3 çipe sahip olduğunu da belirtelim.

ÇİP DIŞINDAKİ ÖZELLİKLER AYNI

Bu arada yeni çipin ötesinde değişen bir şey yok. Yine 13,6 inç ekran, Liquid Retina Ekran, ince tasarım gibi Air ile özdeşleşen özellikleri korunuyor. Benzer şekilde 15 inçlik model de M3 yükseltmesi dışında Apple'ın geçen yaz tanıttığı modelle esasen aynı olarak karşımıza çıkıyor.

Yeni MacBook Air M3 tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı - 2. Resim

Daha önce olduğu gibi, her iki bilgisayar da maksimum 24 GB RAM ve 2 TB depolama alanına sahip. Apple'ın belirttiği gibi, dizüstü bilgisayar kapalıyken iki adede kadar harici ekran desteği de dahil olmak üzere yeni avantajlar sunuyor. Ayrıca 2024 Air dizüstü bilgisayar ailesinde Wi-Fi 6E de bulunuyor.

MACBOOK AİR M3 TÜRKİYE FİYATI

13 inç M3 MacBook Air'in fiyatı 47 bin 999 TL'den, 15 inçlik model ise 54 bin 999 TL'den başlıyor. Bu arada Apple, M1 MacBook Air'e de veda ederken, M2 13 inç modeli 42 bin 999 TL'den başlayan fiyatla satışa devam edecek.

Kaynak: Apple Türkiye
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...