Tgrt Haber

Yeni nesil 'Kuzgun' envantere giriyor: Milli mühimmatlar için geri sayım sürüyor

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
07 Kasım 2023 19:00 - Güncelleme : 07 Kasım 2023 19:11
Yeni nesil 'Kuzgun' envantere giriyor: Milli mühimmatlar için geri sayım sürüyor

Yerli ve milli savunma sanayiinde kritik adımlar atılıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 2024 yılında Gökdoğan, Bozdoğan ve Kuzgun'un Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine gireceğini söyledi. Bakan Kacır ayrıca, 5 Avrupa Dijital İnovasyon Merkezi'nin kurulacağını da duyurdu.

Yerli ve milli füzelerden Gökdoğan, Bozdoğan​ ve Kuzgun'un Türk Silahlı Kuvvetleri​ envanterine gireceği tarih belli oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır​, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçelerine ilişkin sunum yaptı.

'2024'TE TSK ENVANTERİNE EKLENECEK'

Askeri teknolojilere ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Bakan Kacır, "Geliştirdiğimiz milli hava-hava füzeleri Gökdoğan ve Bozdoğan, İHA ve insansız deniz aracı platformlarından atılabilecek yeni nesil füze ailesi Kuzgun, 2024'te Türk Silahlı Kuvvetlerimizin envanterine eklenecek" dedi.

Yeni nesil 'Kuzgun' envantere giriyor: Milli mühimmatlar için geri sayım sürüyor

'SIFIR EMİSYON İÇİN 450 MİLYON DOLAR BÜTÇE AYRILDI' 

Kacır, ayrıca açık denizlerde Türk donanmasını düşman tehditlerine karşı uyaracak düşük frekansları algılama kabiliyetine sahip milli sonarı geliştirdiklerini vurguladı.

2053 Net Sıfır Emisyon hedefi doğrultusunda sanayiyi Avrupa Birliği Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması'na hazırladıklarını söyleyen Kacır, Dünya Bankası işbirliğiyle 450 milyon dolar bütçeli Yeşil Sanayi Projesi'nde, KOBİ'ler başta olmak üzere imalatçıların AR-GE ve yatırım faaliyetlerini destekleyeceklerini belirtti.

'ÖĞRENCİLERE 2,3 MİLYAR LİRA DESTEK SAĞLADIK'

Mehmet Fatih Kacır, bu yıl 33 bin bilim insanı ve öğrenciye TÜBİTAK eliyle 2,3 milyar lira destek sağladıklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Doktora burslarımızı aylık 20 bin liraya, doktora sonrası araştırma burslarımızı 25 bin liraya yükselttik. Uluslararası ve Bölgesel Bilim Olimpiyatları'nda öğrencilerimiz bu yıl rekor kırarak 12'si altın toplam 71 madalya aldı. Slovenya'da düzenlenen 12'nci Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda Türkiye iki altın ve iki gümüş madalyayla ülke sıralamasında 2'inci oldu. Dünyanın en büyük bilim ve mühendislik Yarışması ISEF'te 12 lise öğrencimiz ödül aldı. Tüm illerimizden 3 bin 300'den fazla okuldaki 250 bin öğrencinin 50 binin üzerindeki projesi TÜBİTAK bilim fuarlarında sergilenecek. Ülkemize yenilikçi bir fen lisesi modeli kazandırmak üzere kurduğumuz TÜBİTAK Fen Lisesi'nde öğrenci sayımız 270'e ulaştı. Bu yıl 10 bin lisans ve ön lisans öğrencimizi TÜBİTAK araştırma projelerinde destekledik."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...