Tgrt Haber

Yerli balistik füze TAYFUN hedefi başarı ile vurdu

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, SavunmaSanayiST
18 Ekim 2022 11:29 - Güncelleme : 18 Ekim 2022 14:21
Yerli balistik füze TAYFUN hedefi başarı ile vurdu

Yerli ve milli teknoloji hamlesi kapsamında geliştirilen TAYFUN füzesi test edildi. Yerli füze TAYFUN, hedefi başarı ile vurdu.

Türkiye​ yerli ve milli hamlesi kapsamında ürettiği hava araçları haricinde karada ve denizde de gelişimini sürdürüyor. Savunma sanayi​ projeleri kapsamında milli imkanlarla geliştirilen füzeler de dikkat çekiyor. Roketsan​ tarafından geliştirilen TAYFUN Balistik Füzesinin ilk test atışı, başarıyla gerçekleştirildi.

Bugün Rize-Artvin Havalimanı’nda gerçekleştirilen test atışı esnasında TAYFUN Füzesi​, hedefi başarı ile vurdu.

BALİSTİK FÜZE​ NEDİR?

Balistik füzeler; bir veya birden fazla kimyasal, biyolojik, nükleer ve/veya konvansiyonel (yüksek patlayıcılı) harp başlığı taşıyabilen ve bu başlıkları istenildiği takdirde farklı hedeflere de yöneltebilen füze sistemleridir. Harp başlığı, motor, yakıt tankı, güdüm, kanatçıklar vb. birçok sistemlerden oluşan balistik füzelerden, hedef bölgeye genellikle sadece harp başlıkları ulaşır.

Balistik füzeler, tespit ve imha edilmeleri zor olduğu ve çok yaygın oldukları için çoğu ülke için savunma açısından bir baş belasıdırlar.

 

 

Kaynak: TGRT Haber, SavunmaSanayiST

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Semiha Elen 18 Ekim 2022 12:51

Savunma sanayimizle gurur duyuyoruz Allah emeği geçen herkesten razı olsun

Sonraki Haber Yükleniyor...