Tgrt Haber

Yerli GÖKBEY 20 bin feet hedefine ulaştı

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, SavunmaSanayiST
09 Kasım 2023 10:14 - Güncelleme : 09 Kasım 2023 12:47

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından geliştirilen yerli helikopter GÖKBEY, yüksek irtifa uçuşu yaparak 15 bin feete ulaştı. GÖKBEY ikinci testini de başarıyla geçerek 20 bin feet hedefine ulaştı.

Türk mühendisleri tarafından savunma sanayiye kazandırılan yerli helikopter​ GÖKBEY gururlandıran başarılara imza attı. GÖKBEY, 20 bin feet (6 bin 69 metre) irtifada yapılacak son test öncesi hazır olduğunu göstermişti. TUSAŞ​ Baş Pilotu Arif Ateş, 15 bin feet yükseklikten çekilen görüntüleri paylaşmıştı.

20 BİN FEET İRTİFAYA İLK KEZ ULAŞILDI

İlk uçuşunu 06 Eylül 2018 yılında gerçekleştiren GÖKBEY Helikopteri bu kez maksimum servis irtifası olan 20 bin feet irtifaya ilk kez ulaşarak başarılı bir testi daha geride bıraktı. 1 saat süren testlerde GÖKBEY Helikopteri bu irtifada hem çift motor hemde tek motorla uçuş gerçekleştirdi.

Türk Havacılık Uzay Sanayii’nin özgün projesi konumunda yer alan T625 GÖKBEY Genel Maksat Helikopterinin test ve sertifikasyon faaliyetleri başarılı bir şekilde devam ediyor.

Konuya ilişkin Türk Havacılık Uzay Sanayiinin (TUSAŞ) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu fadelere yer verildi:

GÖKBEY iki testi daha başarıyla tamamladı. 20 bin feet yükseklikte uçuş gerçekleştirerek maksimum servis irtifasına ulaştı. Çift motorla gerçekleştirilen uçuşta tek motor testini de başarıyla geçti.

Kaynak: TGRT Haber, SavunmaSanayiST

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...