Tgrt Haber

Yerli KARAOK tanksavar füzesinden kaçış yok: 2.5 km menzile ulaştı

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, SavunmaSanayiST
26 Kasım 2023 18:24 - Güncelleme : 26 Kasım 2023 18:30

Yerli askeri teknolojileriyle dünya pazarında öne çıkan Roketsan, KARAOK omuzdan atılan tanksavar füzesinin atış görüntülerini paylaştı. Testlerde KARAOK; 1500, 1000 ve 500 metre uzaklıktaki hedefleri vurmayı başardı.

Türk savunma sanayi projelerine önemli katkıda bulunan Roketsan’ın en kısa menzilli tanksavar füzesi olan KARAOK, omuzdan atıldığı için geliştirilmesi en zor tanksavar füzeleri arasında yer alıyor.

ABD üretimi Javelin, KARAOK’un rakibi konumunda olan KARAOK Projesi’nde, yeni test atışları gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen atış testleri sırasında KARAOK; 1500, 1000 ve 500 metre uzaklıktaki hedefleri vurmayı başardı. Testlerde hedef olarak, emekli edilmiş M-47 ana muharebe tankları da kullanıldı. KARAOK, hedefleri hem doğrudan hem de üsten vuruş modlarında vurmayı başardı.

Ana muharebe tanklarının en zayıf noktalarının, zırhlı kalınlığının en az olduğu bölge olması hasebiyle üst kısımları olduğu biliniyor. Bu sebeple Roketsan​, geliştirdiği tanksavar füzeler için ‘üsten vuruş’ modu da ekliyor. Hatırlanacağı üzere; Rusya, İsrail, Japonya ve Ermenistan gibi ülkeler, SİHA’lar ve üsten vuruş moduna sahip tanksavar füzelerden korunmak amacıyla tankların üst kısımlarına ‘şemsiye’ formunda eklemeler yapmıştı.

2.5 KM MENZİLE ULAŞTI

KARAOK Tanksavar Füzesi’nin çok kısa süre içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmesi bekleniyor. KARAOK Projesi’nde ilk etapta 1.5 kilometre menzil hedeflense de Roketsan, 2.5 kilometreye ulaşmayı başardı.

Yerli KARAOK tanksavar füzesinden kaçış yok: 2.5 km menzile ulaştı

KARAOK'TAN KAÇIŞ YOK!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün de 'Karaok' ile ilgili açıklama yaptı. Görgün açıklamasında şunları kaydetti:

Vuruş modları ve üzerinde bulundurduğu optik sistemleriyle KARAOK'tan kaçış yok. Metehan'nın ruhuyla, taktik sahadaki oyun değiştirici gücümüz KARAOK güvenlik güçlerimizin sadık bir dostu olacak. Roketsan'ımızı ve projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Kaynak: TGRT Haber, SavunmaSanayiST

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bilgin 26 Kasım 2023 19:38

Doktora gitmek aklına gelmiyor mu alttaki yorumcu???

Sonraki Haber Yükleniyor...