Tgrt Haber

Yerli otomobil TOGG için şarj istasyonu şartları belli oldu: 300 bin TL veren lisansı alacak

03 Nisan 2022 11:38 - Güncelleme : 05 Nisan 2022 10:05
Yerli otomobil TOGG için şarj istasyonu şartları belli oldu: 300 bin TL veren lisansı alacak

Türkiye’nin yerli otomobil projesi TOGG için nefesler tutuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023’de banttan indirilip, gelecek yılda ise pazara çıkacak yerli otomobil için talimat verdi.

Türkiye’nin milli teknoloji kapsamında projeleri hızla ilerliyor. TOGG projesi için çalışmalar sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sürecin daha da hızlanması için 81 ile talimat verdi.

Erdoğan’ın talimat vermesinin ardından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 81 ilin tümünde 1.500’den fazla hızlı şarj istasyonu kurulmasına karşılık, şarj ağı işletmeciliği yağacak şirketler için şartları açıkladı.

81 İLE HIZLI ŞARJ İSTASYONU TALİMATI VERİLDİ

EPDK, Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine ‘’Şarj Hizmeti Yönetmeliğini’’ Resmi Gazete’de yayımladı. Bu bağlamda şarj ağı işletmeciliği, EPDK’dan alınan şarj ağı işletmeci lisansı dahilinde yürütülecek. 

Yerli otomobil TOGG için şarj istasyonu şartları belli oldu: 300 bin TL veren lisansı alacak

Resmi Gazete’de yayımlanan şartlara göre alınan lisans hiçbir şekilde devredilmeyecek. En fazla 49 yıla kadar verilecek lisans, sahibin talebi üzerine süresinin bitiminden başlamak şartıyla uzatılabilecek. 

6 AY’DA 50 ŞARJ ÜNİTESİ KURULUMU YAPILACAK

Ağ işletmecisi, söz konusu lisans yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde en az 50 adet şarj ünitesinden ve en az 5 farklı ilçedeki şarj istasyonundan oluşacak şekilde şarj ağını oluşturabilecek.

Buna ek olarak şarj ağında yer alan şarj ünitelerinin en az yüzde 5'i ile Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğu altında bulunan otoyollar ve devlet otoyollarında yer alan şarj ünitelerinin en az yüzde 50'sinin, DC 50 kilovat (kW) ve üzeri güçteki şarj niteliğinde olması zorunlu kılınacak. Ayrıca şarj ağı işletmeci lisansı başvurusu yapacak tüzel kişiler için asgari sermaye tutarının 4 milyon 500 bin lira olması kararlaştırılırken,  işletmeci lisansına ilişkin 2022 yılında uygulanacak  lisans alma bedeli 300 bin lira, lisans tadili bedeli 14 bin lira ve lisans sureti çıkartma bedeli ise 3 bin lira olarak belirlendi.

05.04.2022 güncellendi (10.05)

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...