Tgrt Haber

Yerli otomobil TOGG, otoyolda test sürüşünde

05 Ekim 2022 10:21 - Güncelleme : 05 Ekim 2022 10:28

Türkiye'nin merakla beklenen yerli otomobili için testler hız kesmeden devam ediyor. 29 Ekim'de fabrika açılışı gerçekleşecek otomobil, bu kez de otoyolda test sürüşünde görüntülendi.

Yerli otomobil TOGG için gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. 2023'te trafiğe çıkması beklenen otomobil, artık gündeme daha sık gelmeye başladı. Son olarak TOGG'un yurt dışında soğuk iklim koşullarında testlere girdiği görülürken, şimdi ise kullanıcı deneyimi​ testlerine sokuldu. Otoyola inen yerli otomobil, tüm gözleri üzerine çekti.

İzmir-İstanbul otoyolunda kamuflajlı şekilde görüntülenen TOGG, testlerinden birini daha gerçekleştirdi. Test​ plakası takılarak trafiğe çıkan TOGG otomobillere ilişkin "Tüm güvenlik​ önlemlerimizi alarak gerçek yol koşullarında yaptığımız kullanıcı deneyimi testlerimiz planlarımız doğrultusunda devam ediyor" ifadeleri kullanıldı.

YERLİ OTOMOBİL TESTLERDEN GEÇİYOR

"#YeniLigeYolculuk" ve "#Togg" etiketlerinin kullanıldığı tweette, Togg'un kullanıcı deneyimine ilişkin video da paylaşıldı. Söz konusu videoda "güvenlik" vurgusu yapıldı.

29 Ekim'de seri üretime hazır hale gelecek Togg'un uluslararası teknik yeterlilik (homologasyon) testlerinin tamamlanmasının ardından Mart 2023'te trafiğe çıkması bekleniyor.

 

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...