Tgrt Haber

Yerli otomobilin batarya ömrü kaç yıl? Togg CEO'sundan önemli açıklamalar!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
25 Nisan 2023 20:20 - Güncelleme : 25 Nisan 2023 20:35

Yerli otomobilin bataryası kaç yıl dayanıyor? Togg CEO'su Gürcan Karakaş TGRT Haber'de merak edilenleri cevapladı.

Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg​, piyasaya çıktı ve ilk sevkiyatları da yapıldı. Geçtiğimiz günlerde ise peş peşe Togg deneyim merkezleri açıldı.

Önümüzdeki aydan itibaren ilk talihlilier, yerli otomobile kavuşacak. Peki Togg'un batarya ömrü kaç yıl? Pil ömrü en merak edilen konular arasında yer alırken, TGRT Haber​'e konuşan Togg CEO'su Gürcan Karakaş​ kullanıcıların merak ettiklerini cevapladı.

'BATARYA VE HÜCRE ALANINDA OYUNCU OLACAĞIZ''

Togg'a ilişkin merak edilen pek çok soruyu cevaplayan Gürcan Karakaş, yerli otomobilin 8 yıllık pil ömrüne sahip olduğuna değinirken, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Elektrikli cihazların yanı sıra batarya ve hücre alanında da oyuncu olacağız. Hücre teknolojiyle menzili artırabiliriz, şarjı hızlandırabiliriz. Yeni teknolojileri Togg'da göreceğiz... Togg'un bataryasının hassasiyeti 8 yıl sonra yüzde 80’ın altına düşüyor. Bu yüzden değiştirelim tavsiyesinde bulunuyoruz."

Yerli otomobilin batarya ömrü kaç yıl? Togg CEO'sundan önemli açıklamalar!

Eğer Togg sahibi iseniz, aracın pil ömrü 8 yıl kullanım sunacak. Daha sonra ise tıpkı diğer pil teknolojilerinde olduğu gibi yüzde 80'in altına düştüğünde değişim yapmak gerekecek.

'İLK TESLİMATLAR BU AY'

Togg teslimatlarının ne zaman başlayacağı herkes tarafından merak edilirken CEO Karakaş, teslimata ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Bu ayın sonundan itibaren TOGG akıllı cihazların teslimatına başlıyoruz. Beklediğimizin üzerinde bir sipariş aldık. İmalat ve öncelik sırasına koyup üreteceğiz. Verdiğimiz sözü tutacak şekilde adım adım ilerliyoruz. Akıllı cihaz tarafında yazılımları birleştirerek daha kolay kullanımını sağlayacağız, aldığınızda mutlulukla kullanacaksınız. Sizi sadece A’dan B’ye götürmeyecek, bir yaşam alanı da oluşturacak." 

28 DAKİKA, YÜZDE 80 DOLUM

Pil ömrünün yanı sıra Togg'un kısa sürede dolum gerçekleştirmesi de öne çıkan özelliklerinden. T10X, hızlı şarj ile 28 dakikadan daha kısa sürede yüzde 20’den yüzde 80 batarya doluluk seviyesine ulaşabiliyor. Böylece kullanıcılar uzun yolculuklarda kısa bir kahve molası verirken araçlarının şarjı dolacak. Ayrıca kullanıcılar, sıfır emisyon salımıyla çevre dostu bir yolculuğun keyfini de çıkaracak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...