Tgrt Haber

Yerli üretici Reeder'dan 'elektrikli otomobil' atağı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Donanım Haber
02 Şubat 2024 17:51 - Güncelleme : 02 Şubat 2024 18:38
Yerli üretici Reeder'dan 'elektrikli otomobil' atağı

Akıllı telefon, tablet ve dizüstü bilgisayarlarıyla tanınan yerli üretici Reeder, ilk elektrikli otomobilinin ağustos ayında banttan ineceğini duyurdu.

Yerli telefon üreticisi Reeder, bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı bildirim ile elektrikli otomobil işine gireceğini duyurdu. Üreteceği otomobilin yüzde 80 yerlilik oranına sahip olacağını belirtti, ayrıca banttan ineceği tarihi de açıkladı.

Reeder'dan yapılan açıklamada, şirketin yenilikçi ve yerli teknolojik ürünleri Türkiye​'nin ekonomisine kazandırma hedefi kapsamında Ar-Ge departmanında gerçekleştirdiği çalışmaların hızla devam ettiği aktarıldı.

YÜZDE 80'İ YERLİ

Bu çalışmalar dahilinde yüzde 80'i yerli olan ilk Reeder markalı elektrikli araç​ üretimi hedefine uygun olarak, elektrikli araç projesindeki ilk test aracını 30 Ağustos 2024 tarihinde üretim bandından çıkartmayı hedeflediğini vurgulayan firma, projeyle ilgili gerekli bilgilendirmeleri yapmaya devam edeceğini de ekledi.

SAMSUN​'DA ÜRETİLECEK

Reeder ayrıca elektrikli araç projesinin üretim planlamalarını Samsun'daki üretim tesislerinde yaptığı bilgisini de paylaştı.

Reeder Teknoloji'nin KAP'a yaptığı açıklamanın tamamı:

"Şirketimizin yenilikçi ve yerli teknolojik ürünleri ülkemiz ekonomisine kazandırma hedefleri kapsamında Ar-Ge departmanımızda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar hızla devam etmektedir.

Bu çalışmalar dahilinde yüzde 80'i yerli olan ilk Reeder markalı elektrikli araç üretimi hedefimize uygun olarak, üretim planlamalarını Samsun'daki üretim tesislerimizde yaptığımız elektrikli araç projemizdeki ilk test aracımızı 30 Ağustos 2024 tarihinde üretim bantlarımızdan çıkartmayı hedefliyoruz.

Elektrikli araç üretimimize ilişkin gelişmeler hakkında Sermaye Piyasası Kurulu'nun II.15-1 sayılı Özel Durumlar Tebliği gereğince gerekli bilgilendirmeler yapılmaya devam edecektir."

Kaynak: Donanım Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...