Tgrt Haber

Yerli üretim ‘Kama’ komşunun gündeminde: Deniz aracında Dikkat çeken Elon Musk detayı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Hürriyet
28 Temmuz 2023 12:08 - Güncelleme : 28 Temmuz 2023 12:10
Yerli üretim ‘Kama’ komşunun gündeminde: Deniz aracında Dikkat çeken Elon Musk detayı!

Türkiye, yerli üretimdeki başarısına yeni projelerle artırıyor. Son olarak savunma sanayi alanında ‘Kama’ projesi sergilenirken, mavi vatanda görev alacak denizaltı, Yunan basınında gündeme geldi. Elon Musk’ın SpaceX detayı da gözlerden kaçmadı.

Savunma sanayide çok iyi bir noktaya gelen Türkiye​, geliştirilen hava, kara ve deniz araçlarıyla adını dünyaya duyurmayı başardı.

Son olarak İDEF23’te yeni projeler sergilenirken, yerli üretim denizaltı​ ‘Kama’ ise komşu Yunanistan’da yankı uyandırdı. Mavi Vatan’da görev yapacak deniz aracı için Elon Musk detayı da gözlerden kaçmadı. İşte ayrıntılar…

MAVİ VATAN’IN YENİ KORUYUCUSU: ‘KAMA’

Hürriyet’in haberine göre ULAQ insansız deniz aracı ailesinin yeni üyesi olan Kama İstanbul’da düzenlenen IDEF’23 Savunma Sanayii Fuarı’nda ilk kez görücüye çıktı.

Yerli üretim ‘Kama’ komşunun gündeminde: Deniz aracında Dikkat çeken Elon Musk detayı!

Daha da önemlisi Mavi Vatan’ın yeni oyuncusu, Yunanistan​'ın dikkatinden de kaçmadı. Ethnos 'Türkiye: Ege'nin Yeni Amfibi İnsansız Aracı - Dünyanın Her Yerinde Çalışıyor' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Söz konusu haberde Türk Savunma sanayi yetkililerinin Ege’deki dengeleri değiştirecek yeni bir amfibi aracının görücüye çıktığı bilgisi yer aldı.

Öte yandan Kama’nın keşif, gözetleme ve devriye görevleri yapabildiğini belirten Ethnos şu değerlendirmede bulundu;

MUSK’IN ‘STARLİNK’ HİZMETİYLE ÇALIŞABİLECEK

'Kama çok gelişmiş bir kontrol ve iletişim sistemine sahiptir. Anteni bir Starlink uydu bağlantısı sağlar, böylece Starlink'e sahip tüm ülkeler "potansiyel müşteri" olabilir.'

Yerli üretim ‘Kama’ komşunun gündeminde: Deniz aracında Dikkat çeken Elon Musk detayı!

Yine aynı haberde Yunan medyası, bağlantının kesilmesi durumunda bile Kama'nın otonom olarak kendi kararlarını verebildiği, iletişim kesilse bile hedefini yok etme veya kendi kendini yok etme misyonunu başarıyla yerine getirebildiğini aktardı. Konuya ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

‘’ Elon Musk'a ait Starlink uyduları SpaceX tarafından uydu interneti erişimi sağlamak üzere inşa edilmiş bir uydu takımyıldızıdır. Takımyıldızı, yer istasyonları ile birlikte çalışacak ve seri olarak üretilen binlerce küçük uydudan oluşur.’’

Kaynak: Hürriyet
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...