Tgrt Haber

Yıllar sonra tasarım değişiyor: İşte WhatsApp sohbetlerin yeni görünümü!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: WABetainfo
19 Mart 2023 14:13 - Güncelleme : 19 Mart 2023 14:55
Yıllar sonra tasarım değişiyor: İşte WhatsApp sohbetlerin yeni görünümü!

Mesajlaşma hizmeti denince akla gelen ilk uygulamalardan WhatsApp için arayüz küçük bir dokunuşla değişiyor. Kullanıcıların mesaj gönderdiği sohbet içerisinde artık daha modern bir tasarım yer alacak. İşte güncelleme ile yapılacak değişiklikler.

WhatsApp​, gerek güvenlik gerekse uygulamanın işlevi açısından sık sık güncelleniyor. Söz konusu güncellemeler genelde aylık olarak kullanıcılara ulaşırken, beta üyeleri, yani test kullanıcıları ise her hafta veya iki güne bir yeni bir özelliğin test edildiğini fark edebiliyor.

Son olarak WhatsApp’ın 21 yeni emojiiçin hazırlık yaptığı haberlerini görmüştük. Şimdi ise uygulama içerisinde, arayüzü ilgilendiren küçük bir dokunuş yapılıyor. WhatsApp, uzun süredir çok fazla müdahale etmediği sohbet bölümünde yeni bir değişikliğe hazırlanıyor ve ilk görüntüleri de ortaya çıktı. 

SOHBET EKİ, WHATSAPP İÇİN YENİ GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR

Genelde WhatsApp yeniliklerini önceden fark eden kaynaklardan Wabetainfo, yine WhatsApp’ın son yaptığı testi gözler önüne serdi.

Yıllar sonra tasarım değişiyor: İşte WhatsApp sohbetlerin yeni görünümü!

Yukarıdaki ekran görüntüsünden de anlaşıldığı üzere değişiklik bu kez sohbet ekranında, mesaj ekleri kısmında. 

Uzun süredir aynı kalan sohbet ekinin artık modasının geçtiğini söyleyebiliriz. Nihayet WhatsApp, geç de olsa bu alanda bir güncelleme​ üzerine hazırlanıyor. Yenilenen arayüz​ hem daha modern bir görünüm kazanırken, diğer yandan daha basit ve kullanışlı duruyor.

WhatsApp, görünüşe bakılırsa sohbet ekleri kısmını kullanıcının uygulamada daha iyi bir deneyim yaşaması için simge boyutlarını biraz daha küçültmüşe benziyor. Bu alanın küçültmesi elbette kullanıcıya olumlu yansırken, ilerleyen dönemde eklenecek diğer işlevlere de yer açacaktır diye tahmin ediyoruz.

Yeni simgeler şu anda beta aşamasında ve halen test ediliyor. Wabetainfo, güncellemenin çok geçmeden genel beta sürümüne, daha sonra da herkese açık olarak yayınlacağını belirtiyor. Ancak bu süre bir veya iki ayı alacaktır.

Kaynak: WABetainfo

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Berat saricaalan 19 Mart 2023 15:05

İNŞALLAH her şey güzel olur

Sonraki Haber Yükleniyor...