Tgrt Haber

Yıllar sonra yeniden: Firefox Android uygulamasına çok beklenen özellik geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MSPoweruser
15 Aralık 2023 22:04 - Güncelleme : 15 Aralık 2023 22:05
Yıllar sonra yeniden: Firefox Android uygulamasına çok beklenen özellik geldi

Mozilla, daha önce güvenlik ve gizliliği riske attığı gerekçesiyle kaldırdığı eklentileri, Firefox Android sürümüne geri getirdi. 450'den fazla eklenti kullanıma açılmış durumda.

Mozilla, Android​ için Firefox​ uygulamasının artık şirketin "Mozilla Uzantıları" sitesinden indirilebilecek 450'den fazla yeni uzantıya sahip olduğunu ve bunun açık uzantı ekosistemini destekleyen tek büyük Android tarayıcısı olduğunu duyurdu.

Uzantılar, tarayıcıda bulunan yerleşik özelliklerin yanı sıra, uygulamaya "izleyici engelleme" ve "reklam engelleme" araçları, üretkenlik araçları, sekme yöneticileri ve translate (çeviriler) gibi yeni özellikler veya işlevler ekliyor.

Ağustos ayında Mozilla, Android için Firefox'ta açık uzantı ekosistemini desteklemek için gereken altyapıyı kurduğunu açıklamıştı. Geniş çapta halka açık uzantılar sayesinde kuruluş, yüzlerce uzantıyı mobil cihazlarla uyumlu hale getirmek için geliştiricilerle birlikte çalışıyor.

Masaüstü Firefox için binlerce uzantı mevcut olduğundan, Android için Firefox'un bu sayılarda uzantı kazanması zaman alabilir. Ancak UBlock Origin, Ghostery, Privacy Badger, Bitwarden, NoScript ve Dark Reader gibi oldukça popüler uzantılar bir süredir mevcut. Bunları Menüdeki Eklentiler seçeneğinden yükleyebilirsiniz.

MOZILLA ANDROID UYGULAMASINA UZANTI NASIL EKLENİR?

  • Öncelikle Firefox'u Play Store'dan indirin.
  • Ardından add-ons.mozilla.org (AMO) Android sayfasını ziyaret edin.
  • Bu siteden istediğiniz uzantıları yükleyin.


Mozilla tarafından kullanıcıların işine yarayacak önerilen bazı uzantılar şöyle: 

Midnight Lizard: Bu uzantı sayfanın renklerini değiştirebilir, parlaklığı ve kontrastı artırabilir veya azaltabilir, mavi ışık filtresi, ekran gölgelendirici ve gece modunu ekleyebilir.

Koyu Arka Plan ve Açık Metin: Uzantı, karanlık modda çalışmayı tercih eden veya beyaz arka plan üzerinde koyu metni okumanın zor olduğu, az gören kullanıcılar içindir tasarlanmıştır.

Worldwide Radyo: Bu uzantı, doğrudan Android için Firefox tarayıcınızdan dünyanın her yerinden 50.000'den fazla radyo istasyonuna erişmenizi sağlar.

Kaynak: MSPoweruser
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...