Tgrt Haber

Yıllara meydan okuyan Google Camera'nın ismi değişti: İşte yeni adı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5Google
15 Ekim 2023 11:30 - Güncelleme : 15 Ekim 2023 11:32
Yıllara meydan okuyan Google Camera'nın ismi değişti: İşte yeni adı!

Android kullanıcılarının yıllarca stok kameraya alternatif olarak kullandığı Google Camera'nın ismi,

Android​ kullanıcılarının yıllardır stok kameraya alternatif olarak kullandığı Google​ Camera, yıllar sonra isim değişikliğine uğradı. Halihazırda Google, Pixel​ serisi ürünlerine odaklanırken, mevcut uygulamalarını da buna uyarlamaya başladı. İşte bunun son örneği de Google Camera. Şirket, Pixel veya diğer markalar dahil olmak üzere tüm Android cihazlar için desteklenen Google Camera uygulamasının adını değiştirdi.

Bu yeniden isimlendirme, kullanıcılar için uygulamanın işlevselliğinde veya özelliklerinde herhangi bir değişikliğe neden olmayacak. Ancak Google'ın bu stratejik hareketi, markanın nereye doğru ilerlediği hakkında kullanıcılara ve endüstri uzmanlarına önemli bilgiler sunuyor. Yani Pixel serisi telefonları da aslında bu isimlerle öne çıkarıyor diyebiliriz.

GOOGLE CAMERA'NIN YENİ ADI 'PİXEL CAMERA' OLDU

İsim değişikliği ilk olarak Play Store'da fark edildi. Uygulamanın adının yanı sıra, açıklama kısmında da değişikliğe gidildi. Google, açıklama sayfasında şu ifadelere yer veriyor:

Yıllara meydan okuyan Google Camera'nın ismi değişti: İşte yeni adı!

ESKİ

'' Google Kamera ile hiçbir anı kaçırmayın ve Portre, Gece Görüşü ve video sabitleme modları gibi özellikleri kullanarak harika fotoğraflar ve videolar çekin.''

YENİ

'' Tamamen yeniden tasarlanan Pixel Kamera ile hiçbir anı kaçırmayın ve Portre, Gece Görüşü, Hızlandırılmış Çekim ve Sinematik Bulanıklaştırma gibi özellikleri kullanarak harika fotoğraflar ve videolar çekin.'' 

Google, “Gereksinimleri” şu şekilde açıklıyor: “Pixel Kameranın son sürümü yalnızca Android 14 ve üzerini çalıştıran Pixel cihazlarda çalışıyor. Wear OS için Pixel Camera'nın en son sürümü yalnızca Pixel telefonlara bağlı Wear OS 3 (ve üzeri) cihazlarda çalışır. Bazı özellikler her cihazda mevcut değildir."

Kaynak: 9to5Google

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...